餐厅: 桃源海鮮酒家
资讯:

2017-10-29 990 浏览
第一次写食评~ 因为想同大家分享美好一天昨天重阳正日入南丫岛行山,人山人海2pm落山见间间餐厅都爆满,无晒海景枱,唯独桃园唔算太多人。我哋再格吓其他餐厅2人餐价钱,有两间$498,一间有经济餐好似$388,每间都要俾茶钱加一,我哋见一间茶钱都要$16蚊位桃园2人餐$298 免加一 免茶 每人送一罐饮品因为最平佢但顾客唔多,我同朋友都惊大伏㗎。但我哋都唔想食咁贵,又见佢门口有游水海鲜,所以就搏一搏啦1.胡椒虾有4只大虾,虾肉鲜甜爽口,蒜香胡椒好惹味! 好彩听老板话无转白灼虾2.椒盐鲜鱿鲜鱿好好味,薄粉炸唔多油,鲜鱿又系鲜甜爽口,而且几大碟。椒盐味刚刚好,唔会盖过海鲜味3.粉丝蒸珍宝蚌一人一只掌心咁大只嘅蚌,蒜头豆豉蒸,粉丝索满汁好正!4,5 炒菜心,炒饭正常水准埋单就系$298我哋唔系想食龙虾鲍鱼,只系想食餐新鲜好味嘅海鲜餐。初初见第一道菜得4只虾都觉得份量少,但食晒个餐又真系够饱㖞,行完山落嚟坚肚饿㗎,同埋我哋一向大食一人$150仲有海景,真系无得弹㖞。我唔明点解咁少客。。。老板森美见我哋拎住金卷胶袋,再推介两样我哋无买嘅好嘢,就系辣豆豉同甜酸菜,平价+好味!金卷老板娘仲以为我哋唔记得
第一次写食评~ 因为想同大家分享美好一天

昨天重阳正日入南丫岛行山,人山人海

桃园2人餐$298 免加一 免茶 每人送一罐饮品

1.胡椒虾

2.椒盐鲜鱿

3.粉丝蒸珍宝蚌
一人一只掌心咁大只嘅蚌,蒜头豆豉蒸,粉丝索满汁好正!

4,5 炒菜心,炒饭
正常水准

埋单就系$298
我哋唔系想食龙虾鲍鱼,只系想食餐新鲜好味嘅海鲜餐。

一人$150仲有海景,真系无得弹㖞。我唔明点解咁少客。。。

金卷老板娘仲以为我哋唔记得攞2盒豆豉,追到出码头揾我哋,即系跑咗成条街

昨天南丫岛之行,有美景,美食,仲有满满人情味
2017-10-28
  • 椒盐鲜鱿