餐厅: 素來素往
资讯:

今日去咗奥运站探朋友,晚上去附近觅食时又见到呢间素食自助餐就推荐埋朋友平时素食店好多都一式一样 菜式都系好中式嘅菜或素肉但呢间嘅自助餐有好多其他新鲜配搭所以今次晚上嚟食都想睇吓有冇其他新菜式.同平时食自助餐一样入到去首先有沙律区 有各款蔬菜及配料酱汁任君选择之后就有一啲小食、汤品、𩠌菜、甜品主食都有好多选择 包括薄饼、寿司、卤肉饭、粉丝等.素食黎讲其实样样都好食 不过都精选左几款特别推介比大家😋1️⃣川辣椰菜辣油唔会落太多太油腻食落辣辣地又几开胃 好适合餐前食😝2️⃣炸香蕉平时好少食到 所以见到即刻夹黎试外面炸到好香脆 入面香蕉好软腍外脆内软加上香蕉甜甜的 好好味😋3️⃣ 薄饼主食必须试 素食嚟讲又做到正常薄饼嘅水准真系有啲颠覆咗我嘅想像🤣虽然薄饼上嘅配料都系粟米同三色椒但佢嘅芝士味道好香浓 加埋又几好食㖞👍🏻4️⃣番薯糖水味道同出边食到番薯糖水一样 但姜汁味明显浓啲 如果好似我咁钟意姜味嘅朋友就啱晒啦😆5️⃣豆腐花豆香味比出面食到嘅豆腐花香浓食落都几滑身 加埋黄糖真系完美嘅ending💛
平时素食店好多都一式一样
菜式都系好中式嘅菜或素肉
但呢间嘅自助餐有好多其他新鲜配搭
所以今次晚上嚟食都想睇吓有冇其他新菜式

同平时食自助餐一样
入到去首先有沙律区 有各款蔬菜及配料酱汁任君选择
之后就有一啲小食、汤品、𩠌菜、甜品
主食都有好多选择 包括薄饼、寿司、卤肉饭、粉丝等.

素食黎讲其实样样都好食 不过都精选左几款特别推介比大家😋

1️⃣川辣椰菜