2024-04-05
✨预咗好耐冇见朋友聚一聚,即刻谂起呢间环境同食物都非常高质嘅餐厅😗 咁多人返大陆,都唔想同人迫,留港消费😝 呢间嘅卜卜蚬真系我心目中排行第一☝🏻✨职员好有礼貌,见我哋坐好晒,就攞酱料过嚟嚟俾我慢慢拣🫣 唔洗突登行出去😂🍲招牌惹味卜卜蚬煲 $228本身真系冇抱好大期望。可能之前劲想返大陆食,但系见到大陆好出名𠮶间评价好差。de呢间真系冇拣错,一跃成为我心目中系第一嘅卜卜蚬煲😍😍😍 首先汤底好浓郁,卜卜蚬吸啲精华,每一粒都非常饱满又有肉地😋 仲要系一粒沙都冇!同埋一只唔开嘅死蚬都冇! 我哋食完之后,堆满咗两大碟,成为2座卜卜蚬山😂 职员收碟嘅时候仲好有礼貌问觉得啲蚬点,真系忍唔住大赞🫣 跟住职员先同我哋讲,啲蚬系养住吐沙,一落咗order先即刻捞上嚟,所以好新鲜。 🍽️ 美国顶级手切封门柳 $238牛味香,烚10秒就够。每一片嘅厚度都适中,都几大一片😍 10秒啱啱好,又鲜嫩又食到牛香味🥳🍽️ 苏格兰圣子皇(2只) $88呢款苏格兰圣子皇真系大只又鲜嫩,虽然只有两只,但系真系好抵食,烚完都系劲大只,仲要鲜嫩爽口,佢每日有限定份量,所以见到佢得返两份即刻嗌咗两只🤭🍽️ 手打墨丸(4粒) $48手打
🍲招牌惹味卜卜蚬煲 $228
🍽️ 美国顶级手切封门柳 $238
🍽️ 苏格兰圣子皇(2只) $88
🍽️ 手打墨丸(4粒) $48
手打嘅墨丸每一粒都劲大一粒,岀色👍
食得出每一粒新鲜嘅墨鱼,扎实有咬口😍
🍽️ 芝士肠$48、油麦菜$38
基本上每次打边炉必点,芝士肠爱好者证实系金妹牌😝(我觉得咋,应该唔会错😂) 同埋如果次次打边炉都系食生菜,就一定要试吓油麦菜,一试爱上