2022-05-06 1090 浏览
自己系潮州人,自小食卤水鹅长大, 对卤水鹅情有独钟,经常周围揾卤水嘢食。之前嚟过食lunch,已觉得是一个价钱贵但环境麻麻地,食物质素ok 嘅食堂。今次想俾多次机会,睇下系唔系真系咁好食。今日叫咗个鹅肉饭($68),鹅肉都有8块㗎,碟饭就好大碟,有几条椰菜(冻嘅),但好少汁。讲真食卤水饭都系为咗食卤水汁,咁少汁真系送唔都饭,最后要用辣椒油捞饭,先食到。 佢哋嘅辣椒油好味。鹅肉不过不失,但不是想像中咁好食。埋单仲要收加一($75),隔离枱就有茶,我一杯水都冇畀过我 讲真我一滴水都有饮过。不过最衰系我张枱有一套餐具(碗、筷子、匙羹、骨碟),我净系用咗筷子、匙羹。阿姐过嚟收嘢𠮶阵时,见到我个碗、骨碟冇用过,佢竟然唔收买,仲放返筷子、匙羹留番畀下一位用,怪不得要收加一了。
。 佢哋嘅辣椒油好味
。鹅肉不过不失,但不是想像中咁好食。

,怪不得要收加一了。
2022-05-06