2020-06-18
上次我生日时同男朋友食完Red Lobster觉得好正,所以今次男朋友提早成个月book定位,早几日庆祝父亲节。依家有$198大虾无限任食,但我地都系决定散叫。首先都系有车打芝士松饼,咸咸地又松软,今次冇refill到,太饱。夏威夷椰子虾,炸虾铺住椰丝同菠萝,酸酸甜甜,唔会炸到好油腻。我同男朋友拣左蒜香柠檬炒虾意粉同大虾三重滋味拼盘share食。两款都配有沙律或是日例汤,我地各一都要。南瓜汤依然好饮,甜甜的又够浓味。沙律几大份,铺满车打芝士,属于凯撤沙律,唔错。蒜香柠檬炒虾意粉冇side dish,好大碟,有少量菠菜、番茄仔同松子仁。我就觉得正常,可能我唔好蒜,但男朋友觉得好食,够蒜味,只系多油左啲。大虾三重滋味拼盘有酥脆炸虾、蒜蓉焗大虾及龙虾酱大虾意粉,两款side dish要左黑松露薯条同薯蓉。依然保持水准,食到舐舐脷。姨姨叫左加勒比烤虾,side dish要西兰花同烤南瓜片,我试左一只烤虾,劲好食!烤得岩岩好,唔会干,锁到肉汁,推介!叔叔叫左海陆双鲜既牛柳(6安士)配龙虾尾,side dish要西兰花同黑松露薯条。叔叔话牛柳食到咸鱼味,于是同负责人讲,佢好好甘话换俾我地,呢碟唔收
依家有$198大虾无限任食,但我地都系决定散叫。
两款都配有沙律或是日例汤,我地各一都要。
南瓜汤依然好饮,甜甜的又够浓味。
沙律几大份,铺满车打芝士,属于凯撤沙律,唔错。
依然保持水准,食到舐舐脷。
烤得岩岩好,唔会干,锁到肉汁,推介!
叔叔话牛柳食到咸鱼味,于是同负责人讲,佢好好甘话换俾我地,呢碟唔收钱。
最后改左要西冷牛排(7安士)就算,冇咸鱼味,但都系偏咸,可能今日厨师失准。
最惊喜系负责人送左三款甜品俾我地,好有心,全部都好正。
经典芝士蛋糕有两层,上层系劲似食紧雪糕既cream,下层系芝士蛋糕,仲有我钟意既饼底。
野莓酥饼佢地觉得最好食,呢款比较多cream,所以我冇佢地甘钟意,但都系好食既。
奶茶意式鲜奶冻有惊喜,奶冻好滑,浓浓奶茶味,只系珍珠唔太烟韧。