2020-04-23 283 浏览
自从上次黎到食完Bagel同饮完啡之后,好想再黎试下佢地其他既野食,所以特登再黎帮衬多次啦! 今次因为比较饱既关系冇叫到Bagel,改为叫左件千层蛋糕,Fuji Green同埋一杯手冲咖啡。再提一提限聚令之下,大家入到外卖或者堂食都要量体温,台定台之间亦有多于1.5米既距离,因此有机会等侯时间可能会较以往长架,另外呢间系一间黄店黎,享受美食之余又添加一重意义!千层蛋糕上次食过佢地既柚子蛋糕,十分出色。可惜既系今次千层蛋糕相对失色,Cream既香味唔突出,净系食到甜味,饼皮既味道亦一般! (可能因为我食开LadyM,有对比啦)Fuji Green难得地系香港揾到有抹茶味既抹茶饮品,佢落左好少好少糖,基本上系唔甜架,但取而代之既系抹茶香味同埋奶香味,如果大家唔惯,可以请Barista加番少少朱古力浆或者糖。但系好饮既!手冲咖啡今次试左只Ethiopia既豆,佢地手冲既制作认真,不过相比佢地既Latte类饮品既水准,手冲咖啡既香味同层次都相对唔突出! 不过每一间Cafe都系佢地擅长既范畴,大家仍然一定要黎试佢地既Latte呀!真系好好饮!

千层蛋糕

手冲咖啡