极尚大瀛喜我真系数唔到自己去过几多次,唔系夸张讲,喺我心目中日式放题,佢系我嘅至爱。CP值极高,试过几次成班friend聚餐,超过10人,我哋都系提早book枱去食。唔使你就我,我就你口味。大家钟意食乜自己去拎。食物品种真系太多,我都未必食晒全部。以下系几个我觉中意嘅菜式。蒜蓉烧生蚝生蚝新鲜,蒜蓉香气四溢,烧得恰到好处,外焦内嫩,口感滑溜,十分开胃。新鲜榴梿肉榴梿肉香浓,口感滑顺,味道浓烈,对榴梿爱好者来讲,绝对系一大享受。Häagen-Dazs雪糕唔使讲啦,呢只雪糕。只要喺放题见到都必食!鱼生刺身:真系有太多款,希灵鱼、三文鱼、长脚蟹、虾..刺身新鲜,切工精致,三文鱼油脂丰富,希灵鱼味道清新,长脚蟹肉质紧实,虾肉弹牙,口感层次分明。一口牛牛肉嫩滑,味道浓郁,炭火烧烤得恰到好处,入口即化,令人食指大动。烧鹅肝鹅肝滑腻,味道丰富,搭配少许盐或酱汁,令整体更加出色,真系奢华的享受。我一次食咗三件🫣炙烧芝士榴连波芝士融化得刚好,搭配榴梿肉,味道独特,香浓之余又有一丝甜味,口感丰富,令人惊喜。周打鱼汤汤底鲜甜,鱼肉细腻,汤色清澈,味道清新,饮落令人感到舒畅,系一碗暖心的海鲜汤。海胆鱼籽紫菜杯海

蒜蓉烧生蚝

新鲜榴梿肉

Häagen-Dazs雪糕
唔使讲啦,呢只雪糕。只要喺放题见到都必食!

一口牛

烧鹅肝

炙烧芝士榴连波

周打鱼汤

海胆鱼籽紫菜杯
海胆鲜美,鱼籽带有咬感,搭配脆口的紫菜,口感层次丰富,味道鲜香,睇落精致又好味。