2024-08-31
Arcadia指既系世外桃源,一嚟到真系几chill同relax,装修华丽优雅,环境宽落,行蓝白色地中海既风格,亦用左天使👼🏻、羽毛🪶、干花💐、热气球座位🎈做点缀,仲有靓靓既海景🌊tim😜 天台花园就以粉红色度假风为主,更加好view😌 野食方面keep到高质,摆盘精致,有唔同既mix & match又好食😋 一定keep住再黎😎(5 😍 系满分,🤩系半分)One Thousand & One Year - $158 (好味指数:😍😍😍😍😍)呢一千零一千夜令人好 surprise🤩 一黎店员就将个盘放喺枱面,用火枪🔥烧左个圈出黎,简直系夜入面突出既光,好有意境🤩 而个壶就好似阿拉丁神灯咁,上面有精致既花纹,倒落去两个金色既杯仔到饮几有仪式感👍🏻 个cocktail系由sake🍶、热情果、伯爵茶☕️调配而成既,酒味🍶轻好易入口,味道清新芳香既柑橘🍊香味,酸酸甜甜咁好好饮😋Beauty & The Beast - $158 (好味指数:😍😍😍😍😍)另一半就叫左美女👸🏻与野兽🦬,佢地好有心咁用左玫瑰杯🌹😍,好贴合主题~ 今次火枪🔥就系围住个杯既曲线♾️,由上而下咁烧落去,一样咁有feel,燃烧🔥
(5 😍 系满分,🤩系半分)
One Thousand & One Year
Beauty & The Beast
另一半就叫左美女👸🏻与野兽🦬,佢地好有心咁用左玫瑰杯🌹😍,好贴合主题~ 今次火枪🔥就系围住个杯既曲线♾️,由上而下咁烧落去,一样咁有feel,燃烧🔥过既玫瑰🌹感觉更加靓🤩 呢杯就用左士多啤梨gin🍓🍾、荔枝⚪️同红莓🍓,香味会更加芳香馥郁,味道香甜啲,一样好饮😋
澳洲M3和牛肉眼扒
澳洲M3和牛肉眼扒 🦘🐮🥩 - $428 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
小编系牛魔王🐮😈,所以就叫左牛排🥩试下,呢个系澳洲🦘既M3,M3肉眼喺牛🐮既前半部分,呢个部位活动比较少,肉质细致嫩滑,加上叫左5成熟,里面仲系鲜嫩既粉红色,食落有啲焦香,牛味🐮浓郁,够晒juicy,肥瘦适中又入口即化😋 上面配左蒜片🧄同rosemary🌿,配埋一齐食会香口啲,旁边有红萝卜🥕同芦笋,有啲牛油🧈香味,清新爽口~
香烤加拿大猪鞍配烤蔬菜及覆盆子酱
香烤加拿大猪鞍配烤蔬菜及覆盆子酱 🇨🇦🐷🍓 - $328 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
另一个主食就叫加拿大猪鞍🇨🇦🐷,肉质细致,松软嫩滑,里面仲系粉红色,猪味🐷香浓醇厚同juicy,而且肥瘦适中,烤过之后几香口,油香更加突出,脂肪位依然爽口唔会漏~ 而且配左酸酸甜甜既红莓酱🍓,可以开胃消腻~ 再可以加埋清新爽脆既豆角🫛、翠玉瓜🥒食都唔错~
半壳纽西兰新鲜青口 (配多士)
半壳纽西兰新鲜青口 (配多士) 🇳🇿🦪🍞 - $168 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
我就拣左白酒🍶味,另外仲有冬荫功🌶️ / 忌廉 / 辣番茄 🌶️🍅 可以拣~ 用左白酒🍶嚟煮可以提鲜同辟腥,而且热力蒸发左啲酒精之后会更加清香😜 啲青口🦪新鲜肥美,饱满厚肉,鲜甜多汁,加上有埋蒜🧄、番茄🍅、少少辣椒🌶️去煮就更加惹味同有咸香~ 而个焗到金黄酥脆既蒜蓉包🧄🍞可以点埋啲汁一齐食,感觉更加正🤤
好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍😍