2024-01-11
周末的时候和男朋友一齐喺铜锣湾行街😆午餐就拣咗呢一间餐厅食饭💕都几多人排队等待⌛️我哋大概等咗20分钟左右先入到去餐厅🍴▪️三色台湾香肠配鲁肉饭有三个配菜包括系糖心蛋🥚枝豆和一些开胃小食💦嗯嗯好特别的是平时比较少见有三色台湾肠👅台湾肠每一款都是煎得很香的但是个人觉得三款台湾肠也没有太大分别🤣🤣但都系好食的☺️ 鲁肉饭酱汁有很多可以好好捞饭食🤭猪肉是比较瘦的😙另外午餐还有包括一杯饮品🥤▪️招牌盐酥鸡配台稉九号米招牌盐酥鸡配台稉九号米,呢个组合真系一绝👍!首先,讲吓个盐酥鸡,外皮炸得金黄酥脆,扑鼻而来嘅系阵阵香气,令人食欲大增。啖啖鸡肉,肉质紧实又多汁,吃落去肉感扎实,带有适中嘅盐香味,加上香料调味,美妙得嚟又唔会过于浓重,真系一流🐔。再嚟就系搭配嘅台稉九号米,呢种米质地幼滑,每一粒米都饱满得嚟好香。跟住个盐酥鸡一齐食,既可以感受到鸡肉嘅鲜美,又可以品尝到米饭嘅纯净香气,几乎系完美嘅搭配🍚。吃过咁多次嘅台式盐酥鸡,我一定要赞佢哋台北栈嘅味道最正宗,好正好正,真系每次去台北栈一定要食!如果你有机会去到台北栈,记得一定要试吓呢个招牌盐酥鸡配上佢哋嘅台稉九号米,保证你食过之后都会爱上,成为你心目中嘅台式
招牌盐酥鸡配台稉九号米,呢个组合真系一绝👍!首先,讲吓个盐酥鸡,外皮炸得金黄酥脆,扑鼻而来嘅系阵阵香气,令人食欲大增。啖啖鸡肉,肉质紧实又多汁,吃落去肉感扎实,带有适中嘅盐香味,加上香料调味,美妙得嚟又唔会过于浓重,真系一流🐔。再嚟就系搭配嘅台稉九号米,呢种米质地幼滑,每一粒米都饱满得嚟好香。跟住个盐酥鸡一齐食,既可以感受到鸡肉嘅鲜美,又可以品尝到米饭嘅纯净香气,几乎系完美嘅搭配🍚。吃过咁多次嘅台式盐酥鸡,我一定要赞佢哋台北栈嘅味道最正宗,好正好正,真系每次去台北栈一定要食!如果你有机会去到台北栈,记得一定要试吓呢个招牌盐酥鸡配上佢哋嘅台稉九号米,保证你食过之后都会爱上,成为你心目中嘅台式经典美食😍!