上年十月嚟过婆婆珈琲屋之后一直都好想再嚟,今次就嚟食lunch🍱 原来佢哋换咗新menu,多咗几款新菜式🤤Lunch嘅选择分为三/四/五品料理,可以按照自己喜好拣小菜配饭团或乌冬。因为我同朋友都想试多几款食物所以就拣咗五品料理 ($128),可以试到两款冷菜同三款热菜。一场嚟到当然要试下新菜式好似有蟹肉汁煮大根🦀、黑松露野菜鲜虾福袋🦐、油扬拌菠菜🥬。另外我哋仲拣咗蒟蒻豚肉烧、清酒糖心蛋、照烧鸡扒、冲绳烤番薯条、北海道芝士薯饼同苹果薯仔沙律,配打卡必叫嘅富士山三文鱼饭团同鲣鱼昆布汤乌冬。佢哋喺摆盘上真系用咗好多心思😍 个人特别推介蒟蒻豚肉烧,豚肉好入味再加上弹牙蒟蒻,口感丰富🤤 油扬拌菠菜都好味,我同朋友系咁争住食🤣 芝士薯饼外脆内软仲包住拉丝芝士, 超邪恶🧀饮品试咗富士山特饮 (跟餐升级价$58,原价$78)同玫瑰草莓乳酸梳打(跟餐升级价$23,原价$46)加雪糕🍓 两款饮品卖相吸睛得嚟味道都唔错,甜度恰到好处🍼身为甜品控嘅我喺食饭前已经想试冲绳海盐 •富士山 ($98) 同昭和红日富士牛乳布丁($68),所以食完主食就算好饱都要照叫,好似话食甜品系用第二个胃㗎嘛🤪 🍮布丁滑得嚟奶味都

身为甜品控嘅我喺食饭前已经想试冲绳海盐 •富士山 ($98) 同昭和红日富士牛乳布丁($68),所以食完主食就算好饱都要照叫,好似话食甜品系用第二个胃㗎嘛🤪 🍮布丁滑得嚟奶味都几浓郁🗻戚风蛋糕上面系海盐味奶盖,配上海盐味雪糕,咸咸甜甜又几夹!但我个人都系钟意上次食嘅香港奶茶 •狮子山,实在太出色🙈
五品料理
五品料理