2021-07-06 240 浏览
-🦄滨松町日本料理 -令和の怪物 Hkd98Rating🌕🌕🌕🌑🌑季节野菜炒 Hkd75Rating🌕🌕🌕🌕🌑帆立贝寿司(二贯) Hkd65Rating🌕🌕🌕🌑🌑加拿大海胆寿司(二贯) Hkd85Rating🌕🌕🌕🌑🌑-二访 @binsongting 今次嚟食个轻食晚餐-其实我一直都好钟意食 有飞机货嘅日本料理餐厅而 @binsongting 就有喇 当日嘅飞机货选择都颇多不过 因为我只系得一个人 所以无办法试到好多款于是乎就点咗一只令和の怪物 系大大只嘅生蚝呀-令和の怪物喺近排都真系好热门 老是常出现(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)佢差唔多有手掌咁大只架 食落口都几新鲜 好食生蚝都开得几干净 唔会食到有蚝壳碎 仲配咗个汁大家钟意落几多就落几多 自己自行调配味道 唔错令和の怪物生蚝嘅蚝味唔算好浓厚 系中高水平吧入口尚算鲜甜 生蚝蚝肉都几饱满 系可以一试嘅-然后 如果平时都有睇开我食日本料理嘅POST嘅话就知道 我一定会叫碟炒野菜 野菜系一定会出现嘅@binsongting 嘅炒野菜都可以啦 唔算超好食胜在佢送到嚟热辣辣 食落口好舒服 椰菜爽口好食不过略嫌佢味道上唔够咸 同埋洋葱可以放多啲hehe最后
🦄滨松町日本料理

最后仲叫咗两款寿司 系我最爱嘅帆立贝同埋海胆
不过好可惜 如果帆立贝可以变做火炙就好喇
一定会更加好食架 而帆立贝都颇为厚身 虽然唔大片
帆立贝寿司

@binsongting 寿司饭用咗赤醋饭 算系一点点小心机
而海胆唔记得咗佢系用咗加拿大嘅定系韩国嘅海胆
不过都好食嘅 虽然唔系甜嘅海胆 不过够哂Creamy