2024-01-17
【TOKYOLIMA】二访秘鲁菜 日式fusion餐厅之前生日食过佢一次 过咗一段就时间再黎试既野食同上次完全唔同 但都好好食😋前菜CEVICHE AROMATICO 🥗系秘鲁菜的经典嘅开胃菜有raw既鱼同埋菜 之后仲喷咗啲柠檬味嘅酱汁 食落有好清新~ 佢哋话仲加咗Tiger milk🤣 唔知有冇听错,但系好Impressive 🤣H&M 油甘鱼配赤身吞拿鱼两款鱼生食落都好新鲜 而且口感好好今次呢款就喷咗柑橘味嘅酱汁 作为头盘都系好fresh😋😋TOSAMI SEARED BEEF个牛肉烧得腍身但仲保持到肉质嫩滑同时牛味都好浓 好好食😆YAKI NASU EGGPLANT呢个茄子劲好食😋 个口感同烧茄子大同小异但佢食落系甜甜地 on top有啲cream cheese再加埋炸脆咗既粟米粒 劲有口感🤤ERYNGII MAKI日式卷物 用咗蘑菇同埋牛油果做馅On top 用咗南瓜籽做点缀🎃味道唔算好浓 清清地都唔错GOD PACKAGE一打开就已经好香荷叶味 有少少似食紧糯米鸡嘅感觉🤣 但佢其实系用荷叶包嘅鱼荷叶香浸咗入鱼肉 食落腍身无骨作为压轴既甜品 Free 4 you系柠檬蛋糕配焦
二访秘鲁菜 日式fusion餐厅
之前生日食过佢一次 过咗一段就时间再黎