2022-11-23
📌花华~马鞍山二访花华!仍然觉得系好高质嘅咖啡店☕️咁啱去到马鞍山就觉得一定要再去🤭星期二至四依家仲有得预早book枱 咁就唔使排好耐队~座位都唔算多 如果假日去建议早啲去食🤙🏻今次去食餐牌已经唔同咗 都系有意粉 另外仲有意大利饭、荷兰pancake、同其他轻食服务态度很好 而且很贴心👍🏻🔸 意式南部蕃茄干 •花甲 • 手工意粉 $𝟭𝟱𝟴 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬)上次食蚬肉意粉好惊艳 今次见到有就再叫~酱汁非常浓味 蒜蓉味很香🧄蚬肉份量很多 一啲沙都冇重点系手工意粉很有弹性 依旧很高质😍🔸 大蒜虎虾 •红虾酱汁 •手工意粉 $𝟭𝟱𝟴 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬)另外仲点左呢款红虾酱汁阔条面🦐非常喜欢这种意粉的质地 烟烟韧韧很有口感虎虾亦都很新鲜 没有冷藏或腥味🤤🔸 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗮 𝗶𝗻 𝗙𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁 $𝟱𝟱 (𝟳/𝟭𝟬)饮品系朱古力抹茶 甜度适中🍵🍫但个人觉得味道唔系好合我心水🔸五味子百里香蜂蜜梳打 $𝟰𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)见到有五味子 味道都几特别味道甜甜酸酸 都几解渴💡整体嚟讲 再次到访都冇失望😗手工意粉真系好好食 非常推介大家试吓整体价格偏高 但食物有心思系值得嘅👍🏻✄--------------------
二访花华!仍然觉得系好高质嘅咖啡店☕️
咁啱去到马鞍山就觉得一定要再去🤭
星期二至四依家仲有得预早book枱 咁就唔使排好耐队~
座位都唔算多 如果假日去建议早啲去食🤙🏻
服务态度很好 而且很贴心👍🏻
上次食蚬肉意粉好惊艳 今次见到有就再叫~
酱汁非常浓味 蒜蓉味很香🧄
蚬肉份量很多 一啲沙都冇
重点系手工意粉很有弹性 依旧很高质😍
另外仲点左呢款红虾酱汁阔条面🦐
非常喜欢这种意粉的质地 烟烟韧韧很有口感
虎虾亦都很新鲜 没有冷藏或腥味🤤
🔸 𝗖𝗼𝗰𝗼𝗮 𝗶𝗻 𝗙𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁 $𝟱𝟱 (𝟳/𝟭𝟬)
饮品系朱古力抹茶 甜度适中🍵🍫
但个人觉得味道唔系好合我心水
🔸五味子百里香蜂蜜梳打 $𝟰𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
见到有五味子 味道都几特别
打卡指数😍: 7/10
环境服务🥂: 8/10
推荐指数👍🏻: 8/10
🍴: 花华
📍: 马鞍山鞍禄街18号MOSTown新港城中心二期地下29-30号舖
🔍: 11:00-18:00(Tue-Sun)
☟︎ 同地区餐厅
#hkhungryfoodie马鞍山