餐厅: Peek-A-Poke (希雲街)
资讯:

2022-07-23 1003 浏览
第二次食 只不过上次已经系三年前同埋上次堂食 今次外卖唔知点解觉得佢好似进步左 今次系好食啲嘅😗Peek-a-poke 起香港算系好早同埋做得耐嘅 poke 餐厅Menu例牌有pre set 或者自选▶️ Build your own bowl拣咗tuna🐟佢啲吞拿鱼又几足料架㖞 角切到大大粒 望落红润食落又完全唔韧唔腥 超级淋😋🍚Base就珍珠糙米+沙律菜 真系啱啱好一半半 女仔食差唔多珍珠糙米偏硬同干身 冇白米咁黏 唔系人人钟意 我自己就钟意佢有质感啲 沙律菜正常 几清脆新鲜嘅🥗🍅Toppings可拣三样 拣咗Edamame枝豆、Cherry tomatoes 车厘茄 、Picked radish 酸萝卜估唔到份量多到足以捞匀全个饭食😍枝豆超香豆味 咬落爽脆💚车厘茄好鲜甜多汁❤️酸萝卜同相像中唔同样 以为系韩式黄色𠮶只 点知系白雪雪 成旧雪梨咁😂但系味道一样嘅 咬落好脆口 微酸🤍Dressing拣咗Dashi shoyu鲣鱼酱油 觉得同吞拿鱼超夹味似一个冇咁咸 稀啲嘢豉油 钟意佢份量啱啱好 唔会多汁到水浸咁最后可以任拣调味料 我净系拣左Nori紫菜丝 同 Bonito 木鱼丝的确系同p
第二次食 只不过上次已经系三年前

Overall十分满意自己呢个配搭👍🏻
Build  your  own  bowl
味道方面好好食 材料新鲜同份量多
环境入面就少少窄 外卖食可能会舒服啲
同埋dinner时间去要等位 而外卖就唔算等得耐10分钟左右 比预期快🥡
服务一般 正常
外卖都包装得好 卖相ok
价钱ok 唔知点解香港啲poke bowl全部都咁贵 平均$100 但系呢个系值得嘅🤤
外卖自取
Build  your  own  bowl