2021-03-02 1566 浏览
Latern Lomei @ causeway bay - 二访终于冇令人失望⁉️仲记得第一次嚟食嘅时候有个唔好嘅经历 等咗成个钟都冇嘢食 催左几次单但系职员坚持有落单 最后发现真系漏咗单前后等咗一个半钟先有嘢食🥲今次系屋企人话想食所以我都冇拒绝 好彩今次终于冇漏单情况而且等咗大约15分钟就有嘢食啦!👍🏻装修充满台湾怀旧风 全程keep住播台湾歌 加上使用木造家具 唔讲真系以为自己去左台湾!·二人套餐(期间限定) $168-猪耳、鸡肾、鸡翼、甜不辣、百页豆腐、高丽菜、木耳、白萝卜、冬粉食材系暖的 内脏都唔会好重内脏腥臭味 应该洗得几干净👍🏻鸡翼炆得好入味 猪耳好爽脆 鸡肾偏硬 甜不辣好烟韧 蔬菜都算鲜甜多汁 系个白萝卜有少少渣同埋东粉煮得太谂🙌🏻overall我觉得7/10👍🏻-卤肉饭哩个饭最值得一赞嘅地方系佢个肥肉比例比坊间唔少卤肉饭都多 白饭上边嘅猪肉碎同埋卤汁都啱啱好 唔会有白饭过湿嘅问题!值得推介👏🏻-苹果盐酥鸡苹果配盐酥鸡呢一个组合几特别 一齐进食 效果独特 多重口感配合肉汁丰富嘅炸鸡 都几特别 如果热啲就更好啦🙌🏻-抹香奶绿-古早冬瓜茶哩两杯饮品冇咩特别 都系普通台湾手摇饮料

·二人套餐(期间限定) $168
二人套餐(期间限定)

-卤肉饭

-古早冬瓜茶
古早冬瓜茶

哩两杯饮品冇咩特别 都系普通台湾手摇饮料 中规中矩喇🙌🏻

·综合芋圆 $28
甜度适中 有问过可唔可以加奶 佢哋话唔可以 食落就冇坊间其他芋圆嘅鲜味咁突出啦!而且芋圆同珍珠都偏硬 似未煮熟 有好大改善空间🙌🏻
综合芋圆

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 灯笼卤味 (登龙街) (铜锣湾)
铜锣湾登龙街39号地下
二人套餐(期间限定)
卤肉饭
苹果盐酥鸡