2018-12-02
今日同男朋友庆祝相识五周年, 忽发奇想去一个又可以赏月又可以共度晚餐嘅地方! 经朋友介绍荃湾有一间餐厅可以满足我嘅要求。 间餐厅叫做「Thirty First of May」,由荃湾广场步行几分钟就到。餐厅环境不错,好舒服, 就连餐具都好靓。我哋叫咗个M5 和牛肉眼扒二人套餐 $588 , 有沙律、餐汤、餐包、 意粉同牛扒。 香喷喷嘅《黑松露野菌忌廉汤》出场,黑松露同野菌永远都系最最佳拍档, 味道好夹, 香味十足, 口感丰富,再加上忌廉, 又香又滑, 好饮! 餐包口感松软, 沾上牛油同餐汤一起食就更加惹心啦! 《三文鱼牛油果沙律》, 份量算多, 仲有好多块三文鱼,又有牛油果, 沙律菜又新鲜, 再加上特制嘅蜜糖芥末汁, 好好味。 我哋叫咗个《蟹肉露笋扁意粉》, 有足够份量嘅蟹肉, 配上忌廉汁,意粉挂满酱汁, 好惹味, 仲有爽囗芦笋,口感好正! 主角系《澳洲M5和牛肉眼扒》, 我要五成熟,啱啱好! 和牛油脂分布平均,入口溶化, 牛味香浓, 肉质嫩滑多汁, 好想 encore ! 扫上少少牛油, 就更加好味啦! 仲有薯蓉, 薯蓉又香又滑, 味道适中! 可以望住个月亮叹茶同共享晚餐,真系超高兴
餐厅环境不错,好舒服, 就连餐具都好靓。
餐包口感松软, 沾上牛油同餐汤一起食就更加惹心啦!
主角系《澳洲M5和牛肉眼扒》, 我要五成熟,啱啱好!
扫上少少牛油, 就更加好味啦!
仲有薯蓉, 薯蓉又香又滑, 味道适中!
可以望住个月亮叹茶同共享晚餐,真系超高兴, 大满足!