2024-02-21 59 浏览
伙记啊,分享下我今日去𠮶间餐厅食嘅好去处🍴,我嘅舌头完全俾佢哋喺呢个下午过咗一趟味蕾旅行。🚀 首先,啲芫荽皮蛋鲜鱼汤海虾米线呀,海虾咬落去劲够晒Q弹,汤底浸满咗芫荽嘅清新味道,每条米线都吸足咗汤汁,真系劲正!再配埋嚟一杯柑橘蜜,每一啖都感觉到秋冬都变暖笠笠。🍵牛扒烩意粉呢,真系非噏嘅选择。意粉嚟到热辣辣,同啲蕃茄汁结合得正啦,牛扒够哂味又唔会过分柴,你话咁滋味岂能错过!喺口感同味道之间找到咗完美平衡!讲到福建炒饭,呢个系另一个层次嘅事情啦,🍚弹牙饱满嘅米粒同海鲜、蔬菜炒出嚟嘅香,真系炒到银河系去嗮嘅感觉,每一啖都过瘾到不得了!总之,喺呢个喧嚣嘅都市中,发现咗一间可以悠然自得咁品尝美食嘅好地方,真系苦寻不来嘅珍宝。𓆉 下次,无论系朋友定系自己一个人,我都一定会再光顾!👏🏻💗