2020-06-19
突然之间好想食日本嘢🤭比我上网揾到呢间新开嘅居酒屋啦🤤去之前已经好期待💛入到去见到其他人点嘅菜仲期待见到餐牌有好多唔同嘅嘢食拣最后无谂咁多 叫左个两人套餐花之2人前🌸 $588▪️Salad - 黑松露鱼生沙律除左沙律菜之外 仲有数种鱼生分明系三文鱼,带子,虾,油甘鱼同三文鱼籽❤️特别嘅点在于系三文鱼同油甘鱼上面加上黑松露整体来讲份量系相对较多 味道都十分浓郁2种鱼类都切到差唔多厚度 刀工十分出色👀三文鱼籽带有咸香 带子同虾都十分鲜甜如果唔想食呢个都仲有2种可以拣分别系胡麻豆腐沙律同和风辛辣蕃茄沙律🥗▪️烧物有大葱串,鸡翼串同豚肉串鸡翼佢烧到外脆内软,而且keep到佢d汁系入面❤️超级Juicy。本身都好中意食大葱,但系出面食嘅都会唔够爽口,但呢度处理得啱啱好👍🏻又爽口又锁到汁系入面!最最最期待嘅就梗系豚肉串😚一咬落去d汁爆哂出嚟💛▪️刺身整体来讲同上面嘅刺身沙律差唔多,但都切得比较厚!一次过有5种体验🤤仲要多左赤身,而且其他刺身都变得好肥美💥▪️锅物 - 鹿儿岛和牛锅最期待嘅就系呢个锅🤤佢哋嘅服务好好,如果你选择左呢个套餐,佢哋会帮你放好哂d材料系个锅入面❤️包括有:杂菜,豆腐,仲会好甜心咁帮我哋
比我上网揾到呢间新开嘅居酒屋啦🤤
去之前已经好期待💛入到去见到其他人点嘅菜仲期待
见到餐牌有好多唔同嘅嘢食拣
最后无谂咁多 叫左个两人套餐
花之2人前🌸 $588
▪️Salad - 黑松露鱼生沙律
除左沙律菜之外 仲有数种鱼生
分明系三文鱼,带子,虾,油甘鱼同三文鱼籽❤️
特别嘅点在于系三文鱼同油甘鱼上面加上黑松露
整体来讲份量系相对较多 味道都十分浓郁
2种鱼类都切到差唔多厚度 刀工十分出色👀
三文鱼籽带有咸香 带子同虾都十分鲜甜
如果唔想食呢个都仲有2种可以拣
分别系胡麻豆腐沙律同和风辛辣蕃茄沙律🥗
黑松露鱼生沙律
▪️烧物
有大葱串,鸡翼串同豚肉串
大葱串,鸡翼串同豚肉串
▪️刺身
刺身
▪️锅物 - 鹿儿岛和牛锅
最期待嘅就系呢个锅🤤佢哋嘅服务好好,如果你选择左呢个套餐,佢哋会帮你放好哂d材料系个锅入面❤️包括有:杂菜,豆腐,仲会好甜心咁帮我哋煮到d和牛啱啱好😚 鹿儿岛和牛鲜嫩多汁,配上生鸡蛋同麻酱🍲最最最加分嘅系佢哋嘅手打面🍜一定要留返个胃去品尝!店主仲爆料话,之前试过个个返工嘅员工都去左帮手放材料,无人睇住个场🤣
鹿儿岛和牛锅
鹿儿岛和牛锅(配菜)
手打面配蛋汁
▪️汤 - 豚肉面豉汤
平日饮开嘅面豉汤,放咗一阵之后会粉同水分开2段😏但系呢碗唔会发生呢啲情况!而且用料十足,有超多嘅肉片,豆腐,紫菜等。加上调味啱啱好💛
手打面+豚肉面豉汤
▪️甜品 - 水信玄饼+红豆年糕