2019-06-01 65 浏览
觅食男女,今次饿底想揾间高质啲嘅西餐厅,其实喺观塘区返工,高质嘅西餐应林立,食到个咀刁晒,真系返唔到转头,尖沙咀区虽鸡食肆选择多,但多反而易粗制滥造,有heart而性价比高嘅西餐厅,相对难做,今次听朋友介绍,又有开心大发现,真系感恩有个尖咀地头虫嘅friend子😂做多几个research,发现小店来头都唔少,由曾经喺intercon 同半岛任职多年嘅厨师主理,食物都称得上系五星级,但打开menu价钱超亲民,相当惊喜!❤️好评一:餐包小细节🥐餐包?好多人食西餐都觉得个餐包系为求饱肚,令你觉得够食饱;又或者有人有完全skip餐饱,唔想浪费quota,但喺呢间餐厅,餐包一环绝对大大加分!不论系order set dinner or single item,餐厅都有一个bread platter(点解我知?因为我同朋友都唔系叫set),但照样送上一set bread platter,分别有牛角包、bread sticks同埋法包,两人份量大家都可以一次过试晒三款,非常贴心。味道方面,中规中距,配搭个butter,其实系冇得输,十分钟就扫清,喺等上菜嘅过程好啱客人边食边倾下计!👍🏻好评二:坚. 真

❤️好评一:餐包小细节

👍🏻好评二:坚. 真材实料
煎蟹饼🦀
餐厅自己打嘅蟹饼,啖啖都系蟹肉,完成食唔到有添加其他食材,而且煎到两面香脆金黄,,配埋个自家制酱汁,开胃又唔会太肥肚!

黑毛猪
一再强调,猪肉相对牛肉嘅处理难度更高,所以喺餐厅食牛比食猪好味嘅选择更多。但本人偏偏爱order 猪去测试餐厅实力,而呢间嘅西班牙黑毛猪扒都冇令我失望,都有8分!猪肉肉质鲜嫩,猪味唔自浓郁,但熟成程度啱啱好,所以唔会好鞋口。

🤤好评三:五星级巧思
🍚烤烧大啡菇、北海道带子. 虎虾意大利饭
呢个系个人偏爱,贪心嘅小狗可以一次过试晒三款食材,而且份量好多!意大利饭好creamy,带子同虎虾煎得啱啱好,配搭大啡菇,成件事系大满足!