2022-11-10 85 浏览
今年同男朋友庆祝Anniversary ,拣左哩间最近新开既西餐厅。餐厅环境既氛围同格调都好适合约会同庆祝。由前菜、主菜到甜品,每一款食物都好满意,就连Service都要俾100分❤️🍴Hokkaido Scallop $225卖相已经非常精致,好有分子料理既感觉。有三粒梅酒奶油带子,每粒都好大粒。食落好新鲜,上层煎到金黄香脆,搭配薯蓉同荷兰豆同奶油汁好出色😋🍳Wagyu Beef Tartare $178有特色又好好食,和牛他他加上泡菜蛋黄酱、流心蛋黄,洋葱粒,捞埋一齐食够晒滑身。连埋脆米饼一齐食,唔会觉得腻👍🏻🐟Toothfish $368西京烧非常滑身,外脆内软,口感真系好嫩滑弹牙,连配菜既菇都好好食😋 必食推介⭐️🥩Wagyu Hanger Steak $388五成熟既和牛封门,质感外脆内嫩,入口牛味浓郁,充满肉汁,配上牛肝菌酱汁及迷你红椒,令成道菜式味道再升华不少🍩Pistachio Choux Donut $88Choux Donut其实系类似泡芙,不过系冬甩形状,加左好多开心果酱,味道Creamy又好有充满开心果既味道,食到开心果迷既我好想Encore🤤 另外配上热情果雪葩,

🍴Hokkaido Scallop $225

🍳Wagyu Beef Tartare $178

🐟Toothfish $368

🥩Wagyu Hanger Steak $388

🍩Pistachio Choux Donut $88
Choux Donut其实系类似泡芙,不过系冬甩形状,加左好多开心果酱,味道Creamy又好有充满开心果既味道,食到开心果迷既我好想Encore🤤 另外配上热情果雪葩,酸酸甜甜,帮助大家饭后刺激味蕾,有多啲唔同嘅口感

🥥Coconut Bavaroise $88
哩个甜品又系另一个惊喜之作,巴伐利亚既椰子味非常突出,上层系椰子慕丝、中间系芒果茸、而底层系蛋糕,味道清新,配搭乳酪、朱古力碎 同芒果汁,食得出甜品师系经过精心设计同制作

CulinArt 1862除左性价比好高,食物好高质同埋服务完全有五星级水准,佢哋每隔一道菜都会帮你执枱,就连我食到张枱有好多面包碎佢都会帮我扫走,真心好Surprise❤️
庆祝纪念
纪念日