2024-09-19 844 浏览
黎到炮台山一定要食吓佢哋当地嘅西班牙餐厅、香港嘅西班牙菜好多都好出色!呢间除咗环境舒适、够晒气派之外!呢度嘅嘢食亦都好出色!再加上呢度嗌套餐除咗有五个小菜之外仲可以有一款主菜、仲送埋甜品、然后加$166就可以有支年份相若嘅白酒!食嘢嚟讲呢个价钱加白酒非常之抵!再加上呢度需要加少少钱就可以升级食物、今次我都升级左两款小菜、之后选择嘅小食套餐就系以下呢五款:西班牙薯仔软腊肉肠蛋饼:薯仔蛋饼通常大家都有食过、外国人好钟意当早餐嚟食!但系佢呢个好独特就系加咗蜡肉肠食落去香香辣辣到超开胃!煮青口香槟忌廉汁:呢个青口非常之嫩滑、食落去个口感好鲜!黑松露芝士风干火腿比坚尼:又黑松露芝士整出嚟嘅飞碟真系非常之好食、比坚尼经过烤烘、再加上芝士溶嘅口感真系好诱惑!炸西班牙青椒蒜粒:西班牙青椒大家食得多但系炸既唔知大家又食过未、虽然佢系炸但系佢冇改过青椒个中口感!一样都可以食到原汁原味!但系带香脆油甘鱼他他配牛油梨:呢款食物我评价为最高!除咗油甘鱼本身好新鲜之外、牛油梨食落去配上甜甜地味道超诱惑!最后当然唔少得主菜:西班牙烧乳猪青苹果蓉烧新薯、烧乳猪脆卜卜再加上青苹果果肉非常开胃!Rojo炮台山木星街

西班牙薯仔软腊肉肠蛋饼:

煮青口香槟忌廉汁:呢个青口非常之嫩滑、食落去个口感好鲜!

黑松露芝士风干火腿比坚尼:

炸西班牙青椒蒜粒: