2019-07-21
话说屯门区嘅餐厅已经食到厌厌地,包括Vcity嘅餐厅都食惯晒咁滞。不过好彩,最近喺Vcity对面开咗几间新嘅西餐厅,全部都系好靓仔,非常驱使到我哋去试下。所以今次我哋去咗其中一间餐厅,Food Combo呢度嘅环境都几简洁,同埋我几钟意去云石嘅桌子。Set lunch屯门区嚟讲索价偏贵,但每一个餐嘅感觉非常丰富,基本上每个餐都有餐汤,小食,沙律,主菜,水果同埋任饮嘅饮品,所以嚟讲非常有满足感,而且真系未必食得晒。我哋今次叫咗个三文鱼餐同埋杂扒餐。三文鱼餐。红菜头沙律,我都系第一次食,感觉都觉得几清新。罗宋汤,饮落酸酸地都几开胃。炸鸡块小食,睇得出系新鲜炸起,而且加咗啲酱汁,食落都几好食。香煎三文鱼,呢个真系值得推荐,三文鱼煎到外皮好脆身,分量亦都相当大,肉质都几有咬口,加上个鱼柳系配咗蛋黄酱,陪住三文鱼食感觉非常match,另外薯蓉同埋粟米嘅份量都好多。时令水果,乜都有啲,水果都系多汁同新鲜。另外朋友仔就叫咗个杂扒餐,佢个沙律就系薯仔沙律,佢话都唔错嘅。杂扒餐都丰富嘅,有牛扒鸡翼香肠,同埋烟肉。牛扒系薄身𠮶只,肉质都系鲜嫩嘅,而朋友仔话最好食系条肠仔👍👍👍饮品佢有三只饮品,我纯粹试咗右
呢度嘅环境都几简洁,同埋我几钟意去云石嘅桌子。
三文鱼餐。
红菜头沙律,我都系第一次食,感觉都觉得几清新。
罗宋汤,饮落酸酸地都几开胃。
时令水果,乜都有啲,水果都系多汁同新鲜。
杂扒餐都丰富嘅,有牛扒鸡翼香肠,同埋烟肉。
饮品佢有三只饮品,我纯粹试咗右边嘅冻柠茶,唔会太甜都几好。
总结,虽然价钱贵咗少少,但绝对系食呢个价嘅,五道菜嘅餐真系食完超级饱和满足,诚意推介大家嚟食。