2024-08-12
小编最近真系迷上咗食fusion菜 因为菜好似无论饮品主菜定系甜品都好精致 🤣而且永远都有惊喜直头个名就系叫做斑兰 位于ELEMENTS水区菜式真心有诚意😜.🐷自家制腐乳蛋黄酱单骨牛油鸡翼香浓酥脆🤩腐乳蛋黄酱增添层次🥸 虽然系单骨鸡翼 但却每一只都充满肉地🥳.🐷新加坡白胡椒肉骨茶配油香饭下午茶嘅份量 小编以为会好细上菜嘅时候真系吓亲…成个煲超级大… 心谂今铺点算?😹 最后食到劲饱浓郁肉骨茶 白胡椒嘅味道好香 成个感觉都几暖胃 虽然而家夏天 但系坐喺度食呢个肉骨茶又唔觉得热辣辣🤣🤣仲配香饭 口感丰富🤩.🐷娘惹传统斑斓椰浆饭小编第一次食个饭系绿色嘅净系个饭其实本身已经好香斑斓椰浆味有一种食紧芒果糯米饭嘅错觉😹😹😹而且个饭亦都系有巴东牛肉同埋脆皮鸡卷🤤非常丰富 系一个好出色嘅fusion菜🤩.🐷蓝莓焦糖炖蛋第一次见焦糖炖蛋上面系落咗蓝莓🫐但系都好有惊喜㖞😌😗炖蛋嘅口感柔软顺滑 加埋劲香蓝莓焦糖融合🤩甜得来又唔会over🤣.🐷海盐雪糕焦糖脆脆(转咗做芒果味雪糕)因为当日嘅海盐雪糕已经卖晒所以唯有转做芒果味雪糕但系芒果味雪糕都唔错㖞 雪糕口感绵密配脆脆焦糖 口感多变😉.🐷水果冰茶+青柠梳打清爽解
直头个名就系叫做斑兰 位于ELEMENTS水区
菜式真心有诚意😜
🐷自家制腐乳蛋黄酱单骨牛油鸡翼
🐷新加坡白胡椒肉骨茶配油香饭
下午茶嘅份量 小编以为会好细
上菜嘅时候真系吓亲…
成个煲超级大… 心谂今铺点算?😹 最后食到劲饱
第一次见焦糖炖蛋上面系落咗蓝莓🫐
但系都好有惊喜㖞😌😗
炖蛋嘅口感柔软顺滑 加埋劲香蓝莓焦糖融合🤩
甜得来又唔会over🤣
🐷海盐雪糕焦糖脆脆(转咗做芒果味雪糕)
因为当日嘅海盐雪糕已经卖晒
所以唯有转做芒果味雪糕
但系芒果味雪糕都唔错㖞 雪糕口感绵密
配脆脆焦糖 口感多变😉
🐷水果冰茶+青柠梳打
清爽解渴消暑🤓 而且系下午茶套餐包埋架🤓
斑兰
📍尖沙咀ELEMENTS 1楼1044-1045号舖
#吃货日常#香港#茶餐厅#中餐#九龙美食#尖沙咀美食#hkfoodie#九龙好去处