2018-06-14 2565 浏览
又系一个OT的晚上,啲野做极都做唔完,真系有啲心理唔平衡!刚好下午同事讲开,话京瑞有间食西餐既唔错,所以OT之后,一支箭咁冲左去,一于食餐饱填补下心灵上既空虚!今日平日所以晚上唔算多人!餐厅地方宽敞,以粉蓝色及白色为主,感觉几舒服,可以平复下工作紧张既心情❤️餐厅选择都几多,而懒洋洋既我,唔想烦,都系拣左set dinner! Set dinner 加$20 又有汤又有沙律!先来餐前包咬落去好松脆,有惊喜!加少少牛油更添滋味!餐前沙律🥗唔系讲笑,呢个沙律真系几多沙律菜好新鲜爽脆,而且个沙律酱调得非常好,好够酸,好开胃,仲配有红椒、青椒等,口感爽口!我个人好欣赏呢个沙律餐汤好多料,主要以什菜、红萝卜、番茄而成,有浓浓既番茄汤味本人实在太爱好番茄,所以对呢个餐汤好满意!美国安格斯西冷牛扒伴黑椒汁终于到主菜喇 西冷扒我通常都会叫五成熟,我觉得咁先可以将扒发挥到最好呢块安格斯西冷扒,师傅将外面煎得好脆口,咬落去时仿佛有种跳跃感!切开仲见到靓靓既粉红色内里仍保存左肉汁,而且肉质鲜嫩,咬落去果种口感好好 讲到配菜都唔输蚀架,果两件焗薯同埋红萝卜都好甜,食到觉得有啲腻,仲配有西兰花中和下!最后慢慢叹埋

先来餐前包
餐前包

咬落去好松脆,有惊喜!加少少牛油更添滋味!

餐前沙律🥗
餐前沙律

唔系讲笑,呢个沙律真系几多

餐汤

好多料,主要以什菜、红萝卜、番茄而成,有浓浓既番茄汤味
本人实在太爱好番茄,所以对呢个餐汤好满意!

美国安格斯西冷牛扒伴黑椒汁
美国安格斯西冷扒伴黑椒汁

终于到主菜喇
西冷扒我通常都会叫五成熟,我觉得咁先可以将扒发挥到最好

内里仍保存左肉汁,而且肉质鲜嫩,咬落去果种口感好好

最后慢慢叹埋杯柚子蜜就返屋企,实在满足!餐厅环境舒服,可以令我忘却工作既烦恼,静静地享受晚餐

P.S. 店员非常贴心,会不时留意顾客既需要,抵赞
餐前沙律
美国安格斯西冷扒伴黑椒汁