餐厅: 尚善
资讯:

2012-04-21 15 浏览
同朋友o黎食 lunch, 由 12:30pm 到 1:45pm。虽然全场爆满 (所以一定要定台), 但 service 几好, 上菜同埋单亦快, 符合o西既紧迫节奏!我个 friend 要o左个银鳕鱼 set ($175), 而我就要o左 sashimi set ($230)。Set 包括 salad﹑miso soup﹑蒸蛋﹑白饭﹑酸菜﹑水果同 drinks (choice of 茶 / 咖啡 / 柠檬茶 / 柠檬水 / 奶茶)。Sashimi set: 有 7 款鱼生, 共 14 片, 包括三文鱼﹑吞拿﹑带子﹑甜虾﹑池鱼﹑螺片 (whelk) 同多一种白鱼。三文鱼同吞拿系切成厚粒, 感觉比平常一片片o既o黎得实在。加上鱼生非常新鲜, 份量又o岩o岩好, 正! 银鳕鱼 set: 无试到但 friend 话正坐我隔离o既仲系日本人。日本人都o黎呢度食日本o野, gum 食物质素 (同价钱) 应该唔错啦! 餐厅虽唔大, 但坐得舒服, 声浪亦可以接受。唯一系栋大厦得两部电梯, 所以要耐心少少等。

银鳕鱼 set: 无试到但 friend 话正

题外话/补充资料: Set lunch 有大概 15 种选择, 价钱由 $175 至 $230 ($230 o既系 sashimi set or sushi set)。另外有个每日限量 5 份既 sashimi / sushi set, 盛惠 $350。 尚善系 Benji 旗下一间餐厅, 扣除开支后既收益系全数捐助俾庭恩儿童中心, 帮助来自低收入家庭有语言困难的小朋友。做善事得o黎又可以享受美食, 你都会不甘后人啦, right?!
2012-04-19
  • Sashimi