2023-10-26
最近发现西班牙菜其实几好食,于是今日同朋友去左铜锣湾呢间Casamigos食晚餐~先要赞地点非常方便一出C出口地铁站就见到栋大厦,而餐厅环境都非常浪漫有情调😍冻头盘: 西班牙八爪鱼配薯仔沙律 $118西班牙八爪鱼煮到冧得黎,但仍然弹牙并且唔韧,而调味都刚好,加埋啲薯仔沙律喺底就非常开胃!热头盘:茴香茄酱煮蓝青口 $188蓝青口份量好多,而且每一只有都打开,肉身爽口。𠮶茴香茄酱亦充满甜味、香草同埋青口带来嘅鲜味,非常滋味!主食:煎纽西兰比目鱼扒$238、辣肉肠薯仔粉团$158首先比目鱼煎得非常嫩滑,而皮亦够脆,绝对系比目鱼最完美嘅状态!而搭配酱汁好creamy,两者夹埋食就perfect而薯仔粉团质感亦做得好好,有少少弹性但够软绵又唔好好腍👍🏻👍🏻𠮶酱汁偏浓蕃茄同埋香草味,有啲甜酸味甜品:Churros $88去西班牙餐厅就一定要食最着名嘅甜品Churros! 呢个churros外脆内软,口感非常好亦有好香嘅肉桂味。而酱方面就配左啲莓味嘅朱古力酱。饮品: Red Sangria $108 per glass我哋试左最地道嘅西班牙酒Sangria,系一款可以拣红/白洒调制而成嘅水果洒,饮落
冻头盘: 西班牙八爪鱼配薯仔沙律 $118
热头盘:茴香茄酱煮蓝青口 $188
主食:煎纽西兰比目鱼扒$238、辣肉肠薯仔粉团$158
甜品:Churros $88
我哋试左最地道嘅西班牙酒Sangria,系一款可以拣红/白洒调制而成嘅水果洒,饮落好甜又易入口👍🏻
总结,今餐非常丰富又好食,好彩有book定位同埋早去先唔洗等位☺️而家仲有Halloween Special Menu添,听隔离枱讲都几好食!另外一赞侍应服务好nice又热情❤️
Casamigos (铜锣湾)
铜锣湾骆克道487-489号骆克駅3楼
性价比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
建议:可试多啲特色西班牙菜式,相信都几高质!