2022-11-17
2022.11.17 #享受慢活的早餐 #珍惜眼前人 说好的每月的拍拖日又到喇~专登拣咗生仔仔的前一日食呢个慢活早餐庆祝一下奖励一下自己系几年前为咗生呢粒仔开咗2次刀我不是特别伟大,只系当妈便是心脏强大坚持努力撑下❤️ 今次去咗之前已经食过一次而满满欧陆情调的餐厅Couple's Kitchen 好开心餐厅有为生酮饮食而设的Menu我谂都无谂就决定order 呢个高纤低碳早餐A.生酮早餐(榄油)包括有芝士烟肉大啡菇、炒蛋、牛油果、烟肉、香煎纽西兰牛肉及希腊羊奶芝士沙律 😋牛肉份量够哂足而且熟度刚好😋芝士烟肉大啡菇够哂juicy😋炒蛋够嫩滑😋烟肉够香脆😋牛油果和沙律够哂fresh卡佬梗系order咗份佢地嘅招牌早餐啦W.招牌全日早餐配英式炸鱼柳英式炸鱼、炒蛋、薯条、金门火腿、烟三文鱼、烟肉、纽伦堡肠、炒菇、蕃茄、茄汁豆、迷你牛角包、什沙律菜配柚子酱 😋炸鱼炸到内软外酥脆👍🏼😋沙律菜配上食咗会令人好refresh嘅柚子酱😋牛角包一d都唔迷你,够热酥脆我地又想试下个 Eggs Benedict所以叫多个餐一齐share B.班尼迪克蛋配英式松饼英式松饼配塞拉诺火腿、水波蛋配荷兰酱、纽伦堡肠、烟
说好的每月的拍拖日又到喇~
专登拣咗生仔仔的前一日食呢个慢活早餐庆祝一下
奖励一下自己系几年前为咗生呢粒仔开咗2次刀
我不是特别伟大,只系当妈便是心脏强大
坚持努力撑下❤️
好开心餐厅有为生酮饮食而设的Menu
我谂都无谂就决定order 呢个高纤低碳早餐
A.生酮早餐(榄油)
😋牛肉份量够哂足而且熟度刚好
卡佬梗系order咗份佢地嘅招牌早餐啦
W.招牌全日早餐配英式炸鱼柳
😋炸鱼炸到内软外酥脆👍🏼
😋沙律菜配上食咗会令人好refresh嘅柚子酱
😋牛角包一d都唔迷你,够热酥脆
我地又想试下个 Eggs Benedict
所以叫多个餐一齐share
B.班尼迪克蛋配英式松饼
英式松饼配塞拉诺火腿、水波蛋配荷兰酱、纽伦堡肠、烟肉、烤蕃茄、茄汁豆及什沙律菜配柚子酱
😋水波蛋配上美味荷兰酱,流出蛋黄汁食到人回味无穷
餐饮加咗25蚊order咗杯热Mocha同唔使加钱嘅热朱古力
Mocha除咗拉花超靓之外
咖啡同朱古力的比例调配得刚刚好
饮完杯美味嘅Mocha
好开心过咗个满足又幸福的早上呀!
🌟我由10点食到11点半都无赶客
绝对有下次❤️❤️❤️