2022-10-11 45 浏览
常常听朋友推介妖怪呢间餐厅,话各款酒肴及前菜,应有尽有,不得不食。今次有幸嚟到,初尝环境都非常好,好有日本气氛🎏杯杯碟碟都好企理咁上咗层架,虽然挡咗少少夜景🌃但可以比客人欣赏到唔同珍藏美酒,大大小小应有尽有。有数十款清酒选择,经理会因应客人口味为你选配适合的清酒🍶⭐️炙烧明太子:摆碟好靓,有紫色紫苏花衬托点缀,充满美感⭐️串烧火候精准,好似鸡颈肉肉质更鲜嫩多汁,不油不腻;牛胸腹调味得宜,即点即烧,新鲜热辣。⭐️熊本牛烧肉御膳定食:好足料,油花细密均匀配日本温泉蛋及时令蔬菜,牛迷必爱。❤️❤️❤️⭐️鸡白汤茶渍饭:平时唔多见,第一次食觉得味道清甜又有淡淡香味✔️✔️成餐饭好有置身于日本的感觉,餐具精致,食日本菜果然就是食它的细心和精致。

⭐️炙烧明太子:摆碟好靓,有紫色紫苏花衬托点缀,充满美感