2015-11-11 743 浏览
约左人出黎吹水,黎左尖咀嘅餐厅加酒吧,有得食又有得饮。loststar / wonderland,先黎两杯mocktail,望落几靓仔 loststar系grapefruit加柠檬茶,甜甜酸酸又香茶味,wonderland系荔枝沙冰加raspberry,cranberry等,仲有两包爆炸糖,好饮又有趣。amethyst,杂莓沙冰,加入不少果肉,冰凉透心,粉红色的又甜又浪漫。nasa,由cherry,grape等果汁再加少许酒精,呈透明状,卖相靓靓又香甜易入口。再黎点主食先,先要左个蟹皇risotto,个人觉得饭嘅软硬取得唔错,蟹肉下得很多,creamy又鲜甜。慢煮安格斯牛柳配香蒜黑醋汁,友人点左呢款得奖名菜。牛柳嫩滑多肉汁,牛味十足,配菜有甜椒,蕃茄等,煮过后依然有口感爆汁。香煎黑鳕鱼配芥末子忌廉汁两块黑鳕鱼嫩滑香口,配菜同样有甜椒,还有薯仔,用黎同忌廉汁同食不错。烟薰慢煮三文鱼伴大蒜忌廉汁,一打开个盖真系好香烟薰味,三文鱼好嫩口,全熟都唔会鞋,黑松露薯容又香又好味,正。慢慢食,边享受边吹水,满意嘅一夜!
约左人出黎吹水,黎左尖咀嘅餐厅加酒吧,有得食又有得饮。
慢煮安格斯牛柳配香蒜黑醋汁,友人点左呢款得奖名菜。
香煎黑鳕鱼配芥末子忌廉汁

慢慢食,边享受边吹水,满意嘅一夜!
2015-11-08