2018-04-06 2707 浏览
早前喺朋友面书睇到佐敦Flâneur,觉得几岩食,就约左呀妹去试下!Flâneur地点好方便,佐敦地铁c出口/柯士甸西铁站一出就到,黎到觉得尼度好特别,系半开放式设计,有个靠窗嘅吧台位,好开扬。呀妹系沙律精,二话不说点左个西瓜沙律,全名系"Mixed Salad with Watermelon",我地拣左韩国柚子汁,估唔到有惊喜,柚子汁酸酸甜甜,特别开胃,杂菜加上西瓜,又几match~西瓜清甜多汁,尼个沙律连我个沙律精呀妹都赞不绝口!珍宝大头虾海鲜意大利面(HKD228),估唔到虾肉可以大份到咁!肉质鲜而味浓,口感扎实弹牙,里面重有青口、蚬,同样食得出鲜味,食到舐舐脷!另外,我叫左个"烤美国猪背骨 (半份 HKD98)",好彩只系叫左半份,因为份量好大,猪背骨面头烤到微焦,配上BBQ酱,啖啖肉,肉质软熟,配合bbq汁、几入味旁边有我至爱既烧粟米伴碟,一流!我地一人一杯菠萝汁,甜甜地,非常唔错!虽然同呀妹已经饱到上颈,但都要心思思叫多个“烧焦糖菠萝”菠萝大大旧旧,超多汁,表面涂左d焦糖,烧至微焦,酸酸甜甜,特别香口入味。PS: 得2个人叫唔到烧鸡,见到人地只烧鸡好正,下次一定要试!!!
早前喺朋友面书睇到佐敦Flâneur,
觉得几岩食,就约左呀妹去试下!
黎到觉得尼度好特别,系半开放式设计,
有个靠窗嘅吧台位,好开扬。
呀妹系沙律精,二话不说点左个西瓜沙律,
我地拣左韩国柚子汁,
估唔到有惊喜,柚子汁酸酸甜甜,特别开胃,
杂菜加上西瓜,又几match~
西瓜清甜多汁,尼个沙律连我个沙律精呀妹都赞不绝口!
珍宝大头虾海鲜意大利面(HKD228),
估唔到虾肉可以大份到咁!
肉质鲜而味浓,口感扎实弹牙,
里面重有青口、蚬,同样食得出鲜味,食到舐舐脷!
另外,我叫左个"烤美国猪背骨 (半份 HKD98)",
好彩只系叫左半份,因为份量好大,
猪背骨面头烤到微焦,配上BBQ酱,
啖啖肉,肉质软熟,配合bbq汁、几入味
旁边有我至爱既烧粟米伴碟,一流!
我地一人一杯菠萝汁,甜甜地,非常唔错!
虽然同呀妹已经饱到上颈,
但都要心思思叫多个“烧焦糖菠萝”
菠萝大大旧旧,超多汁,
表面涂左d焦糖,烧至微焦,
酸酸甜甜,特别香口入味。

2018-03-09