2014-12-29 3832 浏览
星期日中午约朋友食lunch,依家先知原来ifc嘅simplylife改左名,好out...因为想悠闲地享受午餐,所以拣左坐入面,menu都好多选择,花多眼乱~最后我拣左野菌黑松露忌廉自家制阔条面, 因为我地都唔大食, 所以冇加钱配餐或甜品 (当日甜品系chocolate banana pie)首先先嚟面包, 啱晒我呢个面包控!(影相时朋友已经食左一件面包, 所以牛油都少左忽)其中一件法包比较深色, 应该系裸麦包, 不过食落同普通法包冇乜分别另一件应该系focaccia, 入面有d提子干, 几软熟几好食~食完面包其实都开始饱主菜出场! 野菌黑松露忌廉自家制阔条面阔条面食得出麦香, 又够al dente, 野菌忌廉好creamy, 仲有唔少黑松露, 好香!虽然好漏但都忍唔到口食晒成碟朋友食all day breakfast, 都好大碟, 见佢都食唔晒~可以同朋友见面, 又可以食到个咁好味的pasta, 真系一个享受的星期日午餐!
星期日中午约朋友食lunch,

因为想悠闲地享受午餐,所以拣左坐入面,
menu都好多选择,花多眼乱~
最后我拣左野菌黑松露忌廉自家制阔条面,

首先先嚟面包, 啱晒我呢个面包控!
(影相时朋友已经食左一件面包, 所以牛油都少左忽)
食完面包其实都开始饱
野菌黑松露忌廉自家制阔条面
主菜出场! 野菌黑松露忌廉自家制阔条面
阔条面食得出麦香, 又够al dente,
野菌忌廉好creamy, 仲有唔少黑松露, 好香!
虽然好漏但都忍唔到口食晒成碟

2014-12-28