2021-09-30 838 浏览
今年中秋真系食到肚满肠肥假期虽少美食真多!把握住假期去食渔钏只供应三日既中秋限定"无冷冻生刽本鲔套餐", 本鲔系吞拿鱼之中既最高级别, 今次既本鲔系由日本直送到店, 所以系非常新鲜同名贵ga渔钏既装修风格充满住怀旧日式料理餐厅既感觉, 而且整晚都播住耳熟好听的日本流行音乐, 食客仿如置身系日本一样"本鲔套餐"包左前菜三点(吞拿鱼蓉Tapas、酒盗芝士Tapas、日式味噌鸡肝酱Tapas)、口感丰富的炙烧吞拿鱼沙律。另外, 当然少不了最令我地期待既本鲔刺身及寿司~刺身及寿司都包括在唔同既本鲔部位, 佢地既味道、肉质弹性、油脂分布及比例, 真系比起一般寿司店的优质得多仲有鲜味十足既大蚬味噌汤、香口既吉列鲍鱼串、主食(吞拿鱼蓉丼/牛肉野菜乌冬)可享用~我地再加点左"日本清酒配对", 享用不同的食物时就有不同的清酒去配搭, 清酒味道都偏甘甜, 入口仲有芳香既果味, 当中我就最钟意"京姬柚子柠檬酒", 有大量清新柚子味, 仲有酸甜既柠檬香, 配合埋柚子味雪葩, 简直系完美既一餐
今年中秋真系食到肚满肠肥

炙烧吞拿鱼沙律
本鲔刺身及寿司
另外, 当然少不了最令我地期待既本鲔刺身寿司~
刺身寿司都包括在唔同既本鲔部位, 佢地既味道、肉质弹性、油脂分布及比例, 真系比起一般寿司店的优质得多

大蚬味噌汤

吉列鲍鱼串