2016-11-06
早几日同几位朋友0系希慎食完晚饭,见时间早早地,京林屋又唔洗排队,大家可以坐低食甜品,兼倾多一阵计,于是就入左去!我地每人叫左一个甜品~♥ 焙茶馅蜜 ♥京林屋系焙茶始祖,所以一定要点呢个!焙茶雪糕味道比抺茶较淡,不过配上红豆、白玉同寒天就好有口感 =]如果钟意食得甜D,可以加番少少侧边既黑糖酱,味道会更好~ ♥玉露 - 红豆白玉 ♥入口有玉露独特既甘甜香味,饮用过既茶叶,还可以配柚子酱品尝。玉露精选配有蕨饼、红豆、白玉作组合,享用高级甜点后,再饮用玉露,系好特别既体验,非常值得一试。PS. 听职员讲,玉露系日本属于非常高级既茶种,产量极少,而且营养价值非常高 =] ♥ 特制林屋抺茶馅蜜 ♥超中意烟烟韧韧既蕨饼!!当蕨饼配上小丸子、红豆,再加埋抹茶味浓郁既果冻同香滑抺茶雪糕,口感非常丰富! ♥ 法式圣马克抺茶蛋糕 配玫瑰苹果煎茶 ♥圣马克抺茶蛋糕外表好有层次感,食上口味道有多重口感,质地好扎实,唔会松软;而抹茶味都相当突出,配上红豆、mochi 同抹茶雪糕,一次过满足好多愿望~ 呢个法式圣马克抺茶蛋糕有得跟餐,朋友配上玫瑰苹果煎茶~茶具设备十分齐全,附上指示教大家点泡茶,而且仲附有计时器
京林屋又唔洗排队,大家可以坐低食甜品,兼倾多一阵计,于是就入左去! 我地每人叫左一个 甜品~
♥ 焙茶馅蜜 ♥
京林屋系焙茶始祖,所以一定要点呢个!
如果钟意食得甜D,可以加番少少侧边既黑糖酱,味道会更好~
♥玉露 - 红豆白玉 ♥
入口有玉露独特既甘甜香味,
饮用过既茶叶,还可以配柚子酱品尝。
玉露精选配有蕨饼、红豆、白玉作组合,
享用高级甜点后,再饮用玉露,系好特别既体验,非常值得一试。
♥ 特制林屋抺茶馅蜜 ♥
超中意烟烟韧韧既蕨饼!!
♥ 法式圣马克抺茶蛋糕 配玫瑰苹果煎茶 ♥
呢个法式圣马克抺茶蛋糕有得跟餐,朋友配上玫瑰苹果煎茶~
茶具设备十分齐全,附上指示教大家点泡茶,而且仲附有计时器!
茶味十分淡淡而有果香,中意果香既朋友可以试下! 另外有位朋友再点多杯 ♥ 焙茶牛奶忌廉 ♥,佢劲赞卖相同味道都超水准! 埋单最后每人$100 松d ,
甜品唔错,环境舒服,价钱亦都好合理,值得一试 ~