餐厅: 北京樓 (形點 I)
资讯:

餐厅: 北京樓 (形點 I)
资讯:

2019-10-09 1138 浏览
今晚同主子去元朗北京楼食饭, 因为有信用卡优惠而且又想食片皮鸭, 所以就拣左呢度, 我地叫左赛螃蟹, 呢碟𩠌秒速就到我枱面, 整体唔差, 不过就油左啲, 配以醋来食, 味道好似大闸蟹, 第二度𩠌系杨柳莴苣丝, 我地好喜欢食呢度𩠌, 因为好爽甜,而且唔多地方有得食, 用姜汁煮, 味道好夹, 之后就系小笼包, 一笼6只, 不过包法就有啲参差, 有两只未夹已经想穿, 有汤匙才力保不失, 卖相差啲, 幸好仍有内在美, 肉汁鲜甜, 才可令这名菜拎回少许分数, 最后出场亦都系等在大半个钟既片皮鸭, 平时有两人负责切, 今晚只得一人, 所以可能咁就耐左啲啦…半只够两人食, 新鲜烤熟, 所以都好香, 加埋配菜来食, 味道不过不失.