2016-05-27 435 浏览
上星期尾 无啦啦有几日凉左.. 个frd扭我去airisu cusine食饭 话之前睇报纸见到佢地出左个shabu shabu set好似价钱都唔错..打去book位 佢地会问家你想食咩.. 原来个set有3个汤选择~~~有我最爱既腐皮豆乳汤底... 之前我去京都食过一次... 就好想系香港再揾番个个味道~ 因为真系唔系好多地方都可以做得好味~去到 等左3个字左右 野食已经上台... 闻到好香既豆腐味~~等个汤热左之后就系重头戏.. 佢会变左一层簿膜.. 我个FRD同我讲 其实系腐皮.. 豆味超浓 两个人夹埋都可以吃到十块架~~~个set 400令蚊左右 2个人 非常够食, 味道都唔错 都追到我系京都食个种味..系个set我地简左牛胸腹... 贪佢多雪花多肉汁.. 牛味都几浓郁 而且内质够腍身 加埋有好重既豆奶味 都几滑口.. 其实都可以唔点汁食 不过佢地个汁真系几surprise..有芝士味 同樱花虾味~ 芝士一直都知同豆浆好match 但好小shabu shabu会offer.. 一系offer左都唔好味... 佢地个芝士应该都简过.. 好滑好好味.. 另个个樱花虾酱 同个牛真系好
系个set我地简左牛胸腹... 贪佢多雪花多肉汁.. 牛味都几浓郁 而且内质够腍身 加埋有好重既豆奶味 都几滑口.. 其实都可以唔点汁食 不过佢地个汁真系几surprise..有芝士味 同樱花虾味~ 芝士一直都知同豆浆好match 但好小shabu shabu会offer.. 一系offer左都唔好味... 佢地个芝士应该都简过.. 好滑好好味.. 另个个樱花虾酱 同个牛真系好夹~ 咸咸地 但又有鲜味 岩晒shabu shabu~
我7点上去 已经见到有几台有人 平日楼上餐厅真系唔错.. 见人地食左个蟹既set好似都OK.. 如果有时间会再试下 起码到时仲有啦~~~
2016-05-23