2018-07-14
今日放半昼,做完野就打算同左个大食同事一齐系附近叹返个late lunch见到呢间餐厅既装修几别致,set lunch唔贵唔洗加一,所以我地就拣左系到食lunch set有八款,同事要左set A既steak$138,我就睇中set G既焗意式香草芝士海鲜饭$78,大食同事惊唔饱,所以仲另外要左碟 炸鸡翼一齐shareset lunch 包左餐汤/自助沙律吧我地都拣左食沙律,选择有7-8款,仲有2种沙律汁可以拣食完沙律个主菜都好快黎到啦,同事既steak真系好大份,真系有足10安士!!!同事分左啲俾我食,虽然肉质未去到十分嫩淋,但食落无乜筋位,加上牛味都几浓,至少一定唔系俾d松肉粉乸到无晒质感既“牛扒”,味道都ok我既焗饭亦唔错,饭量适中,焗得热辣辣,个香草味好出好香,海鲜配料都有唔少,有成四只虾架个鸡翼一客有6大只,炸得脆身唔油,但食落唔干,keep到有肉汁同大食既同事食有个好处,就系想食多d款都唔怕会浪费我地见到佢地既cake都唔贵,只系$18-$22,所以都每人拣左款再share我地分别拣左 柚子cheesecake同黑芝麻cheesecake ~呢两款都系$22件估唔到件cak
set lunch 包左餐汤/自助沙律吧
我地都拣左食沙律,选择有7-8款,仲有2种沙律汁可以拣
同大食既同事食有个好处,就系想食多d款都唔怕会浪费
估唔到件cake既份量都几大,唔系平日跟餐既迷你cake仔,仲要有咁精美既摆盘
两款cheesecake食落都好幼滑,又唔会过甜,$22件绝对值得一试!!!
朋友中意柚子味带有微酸,食落就清新啲;自已就中意芝麻味,食落香浓啲
同事跟餐饮柠茶,而我就加钱试下个水果茶,呢度既水果茶调得相当唔错,好香果味!食完件cake再饮啖热果茶,真系好叹
更值得一赞既系呢度既服务好好,店员个个都亲切有礼,态度殷勤友善,为呢餐加左唔少分!!睇返先知原来餐厅新开无耐,希望小店可以keep住呢份热诚
食物质素:🤤🤤🤤(5🤤最优)
价格水平:💰💰💰(5💰最贵)
环境装修:✨✨✨✨(5✨最好)
服务态度:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整体评分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤满分)
是次评论及分数视乎进餐当天的品质而订,亦同为个人观感:)