2016-08-21 2666 浏览
同男友相约食晚饭,黎到厚福街尽头有一栋大厦,集合左好多间餐厅嘅!于是就拣左间韩国餐厅,怀念一下我地去韩国时食过嘅韩烧吧!我地一出䢂已经有位韩国大叔(后来发现是餐厅总经理)热情用韩文讲欢迎光临之后示意我地可以坐最后一张台 (当时全场爆满,看来蛮受欢迎的)坐低后好快就送上餐牌,大叔亦热情介绍当中的套餐由于我地都几肚饿,所以就点个2-3人套餐套餐份量都几大架,我觉得4个女仔食就岩岩好,我同大少两个人食,显得有点吃力😅前菜方面有6碟,而中途大叔亦有捧住一大盘前菜出黎,逐台问客人仲要唔要添前菜想食就直接拿就可以了!服务不错喔!套餐包括一份特大牛排肉由于牛肉系一卷咁样嘅所以职员会过黎帮你剪开做一片片,方便烧烤套餐还包括一份鸡肉 (亦可选择转做猪五花)所以我地拣左猪猪肉同牛肉都好Juicy, 猪五花嘅皮如果煎耐左,就有少少难咬但总结都算好食套餐内仲有海鲜豆腐汤,上台时,个汤真系好滚架而且我唔食豆腐都饮左两碗汤,可见佢啲豆腐无烂晒,令我饮到啲无豆腐渣嘅汤!哈哈最后仲有韩式拌饭未黎得切影相,侍应已经问我地要唔要加辣酱,然后就搅拌均匀了味道略啖,要再加多啲韩式辣酱先够味呢间餐厅原厂有入选2016米之莲架如

坐低后好快就送上餐牌,大叔亦热情介绍当中的套餐
由于我地都几肚饿,所以就点个2-3人套餐

前菜

想食就直接拿就可以了!服务不错喔!

套餐包括一份特大牛排肉
由于牛肉系一卷咁样嘅
所以职员会过黎帮你剪开做一片片,方便烧烤
牛肉
套餐还包括一份鸡肉 (亦可选择转做猪五花)
所以我地拣左猪

猪五花
但总结都算好食

套餐内仲有海鲜豆腐汤,上台时,个汤真系好滚架
海鲜豆腐汤

最后仲有韩式拌饭
全州韩式拌饭
未黎得切影相,侍应已经问我地要唔要加辣酱,然后就搅拌均匀了

味道略啖,要再加多啲韩式辣酱先够味

呢间餐厅原厂有入选2016米之莲架
如果点果个套餐,除左前菜免费之外,仲有两样系送嘅,分别系猪手同海带汤
猪手(免费送嘅)
猪手好淋,味道亦岩岩好,唔会话太淡或者太咸,不错不错
海带汤(免费送嘅)
对于韩国汤方面,海带汤都算系其中一样我蛮喜欢的

汤味不会太淡,刚好中和烤肉的热气

******************
临走之时,总经理仲会送啲客人出䢂口,仲会同佢地握手道别同派卡片添!哈哈!很会做生意喔!

2016-08-17
前菜
猪五花
猪手(免费送嘅)
海带汤(免费送嘅)