2020-03-11
同男朋友钟意系观塘揾唔同既餐厅食饭,今次揾到呢间系工厦有好多正平既日本餐厅一试。餐厅环境舒服,灯光较暗,今次坐沙化卡位,都有少少屋企既感觉😊职员都友善,helpful👍🏻我地两个人,叫左3道菜都好够饱,因为好大份,整体味道都可以,但无想像中咁好味,可能期望太高😅首先黎左个松叶蟹钳海鲜锅。值得赞既系用料好足,有蟹钳,带子,青口,虾,冬菇,金菇,粉丝,豆腐同娃娃菜。汤同食材既味道都系较清淡,钟意啖口味既可以一试,钟意浓味既就不推荐呢道菜啦。原条鳗鱼炒饭卖相好靓,好大份,味道唔错,烧鳗鱼既汁甜甜地,配个炒饭一流。但系个炒饭质地偏软身,本人比较钟意硬身少少既炒饭。八爪鱼丸就中规中矩,同一般八爪鱼丸一样,唔太特别😂蓝桔富士山,最特别系佢会有灯系杯饮品入面,不停转色😂味道就系波子汽水既味道,但将雪糕搅拌埋汽水一齐饮就几好饮😊
八爪鱼丸就中规中矩,同一般八爪鱼丸一样,唔太特别😂