呜啊~~~~~~~当晚最饮恨系未食到佢嘅招牌 #金记牛魔塔!我誓要二访食到佢为止!话虽如此,龙城金记嘅火锅同刺身都好高质,食唔到个塔,佢嘅生牛肉剌身同手切肥牛一样都值回票价!生牛肉剌身雪花分布均匀而且入口嫩滑无筋,冷盘嚟讲牛味清淡,夹两片(厨师刀功相当了得)再卷起生洋葱蘸点秘制泰式辣汁,味道有啲似食紧生虾咁,酸中有甜,后劲微微辣,加埋洋葱自带嘅辛甜同爽脆口感,高质!另外三文鱼刺身都高质,每片都系足料厚切。至于食得再咀刁啲嘅朋友大可以好似去居酒屋咁,即时同店员了解返有咩时令鲜鱼食材。火锅汤底选择激多水蛇春咁长,价钱好贴地。例牌嘅 #特级手切肥牛同 #自家制鲜五宝丸 都系必点,个人最爱系猪肉丸,因为冇太浓嘅调味,反而入口猪肉嘅清香就更明显。最后总结,想再赞赞店员都好亲切和亲,会主动介绍同埋建议有咩必食同有咩未必合适,亦好留恴食客嘅用膳情况会主动加茶水同汤底。 最后仲有甜品附送,个人极度推介大家帮衬,同时自己都卜定位要返啅鸟!呵呵!‑ ‒ – ⋄ 蕃茄薯仔锅⋄ 三文鱼刺身⋄ 生牛肉剌身 ⋄ 特级手切肥牛⋄ 鲜五宝丸⋄ 白鳝片⋄ 唐嵩‑ ‒ –

话虽如此,龙城金记嘅火锅刺身都好高质,食唔到个塔,佢嘅生牛肉剌身同手切肥牛一样都值回票价!生牛肉剌身雪花分布均匀而且入口嫩滑无筋,冷盘嚟讲牛味清淡,夹两片(厨师刀功相当了得)再卷起生洋葱蘸点秘制泰式辣汁,味道有啲似食紧生虾咁,酸中有甜,后劲微微辣,加埋洋葱自带嘅辛甜同爽脆口感,高质!

火锅汤底选择激多水蛇春咁长,

‑ ‒ –

⋄ 蕃茄薯仔锅