2024-08-10
呢间日本人气连锁回转寿司店HAMA-SUSHI 2002 年于栃木县起家,已经开店 21 年,过江龙黎到香港继续以抵食价钱提供多达 70 种寿司和美食,当中包括握寿司🍣军舰、炸物、乌冬、沙律🥗至甜品🍧都有,价钱由$12至$29不等,真系好抵食!店外有自动取票机,俾客人自己选择吧枱或卡位,除了walk-in,仲可于HAMA-NAVI注册成为网上会员预约,或于OpenRice预约订座,非常方便👍🏻最令我惊喜嘅系餐厅竟然有6款酱油可以拣,包括柚子醋、特制酱油、甘口刺生酱油、浓口酱油、日高昆布酱油及减盐酱油,适合唔人士嘅口味,十分贴心😍18/7-21/8为【夏日滋味祭 第1弹】期间推出限定食物 -广岛县蚝🦪 $12-炙烧赤鯥 $12-北海道和牛烤牛肉 $22-WAGYU烤牛肉火山 $27实在食左太多碟,小编拣选左几款推介俾大家🔸白鸟贝🔸海螺🔸海胆军舰 满满嘅海胆,非常鲜甜🔸南方蓝鲸吞拿鱼大拖罗🍣🔸炙烧青森县金目鲷 炙烧后更突出鱼油嘅香气🔸多春鱼籽军舰🔸鲽鱼裙边🔸日本鲷鱼🐟🔸松叶蟹爪下肉🔸天妇罗拼盘 新鲜炸起,冬菇咬落仲好juicy,记住叫埋免费嘅天妇罗醮汁」🔸双重扇贝茶碗蒸 非常足料,蛋好滑
18/7-21/8为【夏日滋味祭 第1弹】期间推出限定食物
-广岛县蚝🦪 $12
-炙烧赤鯥 $12
-北海道和牛烤牛肉 $22
-WAGYU烤牛肉火山 $27
实在食左太多碟,小编拣选左几款推介俾大家
🔸白鸟贝
🔸海螺
🔸海胆军舰 满满嘅海胆,非常鲜甜
🔸南方蓝鲸吞拿鱼大拖罗🍣
🔸炙烧青森县金目鲷 炙烧后更突出鱼油嘅香气
🔸多春鱼籽军舰
🔸鲽鱼裙边
🔸日本鲷鱼🐟
🔸松叶蟹爪下肉
🔸双重扇贝茶碗蒸 非常足料,蛋好滑不过味道偏淡
🔸芝士香脆薯条🍟 热辣辣嘅薯条,加上劲邪恶嘅芝士酱,份量好唔少
🔸青云纯米酒🍶
🔸芒果热情果芭菲🍨 雪糕香滑,配埋酸酸甜甜芒果热情果酱,非常清新
总的来说,呢个价钱回转寿司同多款唔同日本食品,真系好抵,而且座位十分宽敞,氛围舒适🤗
#foodie_couple_hk_sm816