2022-07-11
📍水户日本料理📍💡大埔之前行街都有俾佢门口装修吸引到,装饰好有日本嘅感觉,入边座位都好阔落坐得几舒服,价钱亲民,值得一试❤️🐥水户鱼生丼($128)呢个鱼生丼材料鱼生种类好丰富,有吞拿、赤海、三文鱼、剑鱼腩、油甘鱼、带子、三文鱼、蟹柳、蟹籽、玉子。刺身全部都好新鲜同好厚切,油甘鱼带鱼油香,八爪鱼食落都好juicy😆系足料满足既丼饭🥰🐥葱蓝鳍吞拿鱼蓉丼($82)表面会加啲天妇罗炸粉喺表面,食落脆脆地口感几特别,吞拿鱼蓉好鲜甜,够绵滑。脆脆地口感加上吞拿鱼蓉增加咗口感层次,同平时食开嘅有啲唔同#大埔 #大埔美食 #美食日记 #食好西 #大满足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #水户日本料理大埔店 #foodiesinternationalchat #globaleats #indiandailybread
💡大埔
🐥水户鱼生丼($128)
🐥葱蓝鳍吞拿鱼蓉丼($82)
#大埔 #大埔美食 #美食日记 #食好西 #大满足
#indiandailybread