2024-10-17
超级亲民既猫猫Cafe, 呢日机缘巧合同同事一齐去左呢间位于旺角既小店,同店员沟通嘅时候了解到原来好多猫猫都系比人遗弃再由佢地收养同照顾,果日我第一次见到呢只缅因猫,一开头觉得佢好恶,因为佢个样好似狮子咁,后尾见佢流鼻水同店员讲先知原来佢有痛所以眼同鼻都唔系咁好,所以成日都会流鼻水;仲话佢个样虽然好恶,但系呢就系鳄鱼头老衬底,其实内里不知几咁纯,所以我之后就尝试左抱佢啦,好大只同埋比我想像中重呀!野食方面有沙律、意粉、饭同小食类,选择唔算太多但我觉得去玩猫猫既话猫重要过野食啦😆我叫左杯摩卡咖啡同埋意粉,野食同埋器皿方面都有猫猫造型好啱打卡👍🏻#猫cafe #猫 #主子 #旺角 #旺角猫cafe #店长 #缅因猫 #吃喝玩乐 #打卡好去处 #食玩训 #cafe #instafood #foodie #hkfoodie #hkgirl #hkig #reels #reelsinstagram #cat #catlover #cute #meow