2024-10-20 941 浏览
今日为朋友庆祝生日,拣咗Amber’s Table返来食午餐,真系一个好开心又难忘嘅经历!餐厅氛围轻松,食物质素亦相当高。周打鱼忌廉汤一上桌嘅周打鱼忌廉汤,香气就扑面而来,汤底滑顺浓郁,鱼肉鲜嫩,配上香滑嘅忌廉,饮一口真系好满足!呢道开胃汤品为我哋嘅午餐打好咗基础。烧牛肉沙律烧牛肉沙律就更加吸引,牛肉好嫩,咬落去肉质超级鲜嫩,搭配新鲜沙律菜,清爽又唔失风味。沙律酱料酸甜适中,令整道菜更加开胃,食到一口真系想再食多一口。烧迷你德国咸猪手配酸椰菜及薯蓉烧迷你德国咸猪手系今晚嘅焦点!脆皮咬落去嘅声音真系过瘾,内里肉质柔嫩,搭配酸椰菜同薯蓉,酸椰菜嘅清爽感同猪手嘅丰腴好有对比,食完一口就想再来一口。美国西冷牛扒配香辣薯条我哋点嘅五成熟美国西冷牛扒,肉质鲜嫩多汁,牛味浓烈,咬落去肉汁四溢,真系好享受!香辣薯条外脆内软,味道十足,搭配牛扒简直完美,令我哋整个用餐体验更加圆满。提拉米苏最后来咗提拉米苏,甜品层次分明,咖啡香气同奶油嘅丝滑结合得好好,食完之后心情真系好愉快,为整顿午餐画上完美句号。

周打鱼忌廉汤

烧牛肉沙律