2024-10-29 789 浏览
iq题,星期日边度最多印度人,答案就系印度。但系如果讲人口比例,呢间素食餐厅都拍得住印度,多同乡就系好食既代名词。统计学会有偏差,所以二访就会增加准绳度。结果系一样咁多人而且一样咁好味。 🍖小食叫咗Pani Puri系薄脆波波,上次叫过一个差唔多,但系入边放咗乳酪嘅脆波,但系因为挂住影相,之后食𠮶啲唔够脆,今次醒左,叫咗一种自己加酱嘅,口感唔只保持到,酱汁嘅多少亦都可以自己调配。 🍖跟住叫咗酸甜酱three pepper cottage cheese。呢种健康嘅芝士,口感有啲似豆腐,配合中式嘅酸甜酱,有新鲜感得黎,又有啲熟悉嘅感觉。 🍖跟住就嚟个西式配搭,Bombay Burger。用薯仔打成嘅蓉,调上适量嘅香草同辣味,夹喺松软嘅面包入面,成为一个汉堡包,虽然冇咗肉类嘅口感,但系又配合得相当唔错。仲有芝士蘑菇串烧,睇上去劲似烤鸡,但系食落完全两回事,尤其呢个芝士,非常柔软,而且香浓,配合清新嘅蘑菇,绝对冇烤鸡𠮶种啖啖肉嘅罪恶感。抄返上面𠮶句,两者都系有新鲜感得黎,又有啲熟悉嘅感觉。 🍖不过我最后梗系叫返啲比较传统既印度野。Bhatura系好传统嘅一个包,佢膨胀成为一个中空嘅波,热辣辣,

🍖不过我最后梗系叫返啲比较传统既印度野。Bhatura系好传统嘅一个包,佢膨胀成为一个中空嘅波,热辣辣,外脆内软,单单咁食已经不得了,再加埋鹰嘴豆嘅咖喱酱,又有另一番风味。我钟意呢种简单直接嘅处理,最自然嘅味道又系最佳嘅配搭。

配合埋开心果奶昔,同冻拉茶,全部𩠌菜同我哋嚟一次嚟都唔同,但全部都依然咁好味。