餐厅: 傷心酸辣粉 (越秀廣場)
资讯:

2024-12-24 590 浏览
伤心酸辣粉@新蒲岗🪡新蒲岗宁远街3-23号越秀广场地下G10-G11号舖💰$100-$120伤心酸辣粉竟然有出二人超抵食套餐,人均$100就可以食到四𩠌一汤,白饭任装,绝对可以饱住出门口,饭点餐厅都爆场,值得一提餐厅仲做埋鸡煲烤鱼任食,好多选择。🍲炖汤二人套餐包每人一盅炖汤,海底椰炖汤超清甜,冬天一饮超滋补。仲有花胶鸡炖汤,食材好足料,份量啱啱好,饮完成个人暖笠笠,好舒服。🫖饮品Menu包两款饮品,豆浆及水果茶任饮,以自助形式自己去倒饮品。不过我觉得豆浆太浓郁,唔系我钟意既饮落顺滑既豆浆。🐥盐焗手撕鸡手撕鸡味道鲜美,鸡肉经过盐焗后,肉质嫩滑,提升口感层次,份量又足料,好啱捞埋饭一齐食。🍤蒜茸蒸开边海虾值得推荐既一款菜,虾肉嫩滑,超香蒜茸味道,蒸煮后都可以保持鲜甜味道,以依个价钱食到依个味道,绝对系性价比。🥬豆豉鱼炒油麦菜油麦菜味道鲜香,豆豉嘅咸香同鱼嘅鲜味融合,提升咗整道菜嘅层次感。油麦菜清脆爽口,家庭餐必须要有青菜。🐟清蒸黄花鱼🥺本身系因为黄花鱼先食套餐,但点知条鱼令人有啲失望,条鱼太细条了,不过食落鱼肉嫩滑,只系份量多啲会开心啲😂
伤心酸辣粉@新蒲岗
🪡新蒲岗宁远街3-23号越秀广场地下G10-G11号舖