2023-10-15 59 浏览
平时去海之恋都冇点行上3楼,原来呢层都有啲野食。门口大大只马骝仔又有啲日式居酒屋嘅感觉🔅二人餐A$ 398▪️青苹果蟹籽沙律味道爽脆清甜,开胃▪️蟹膏豆腐小小一口,嫩滑又浓厚▪️烧鳕鱼干烧到好薄脆,佐酒一流▪️清酒煮蚬上碟就已经好吸睛😍包装到礼物咁💝,将热气锁住系入面,食嘅时候先拆礼物,劲有心思。汤汁入味,蚬肉新鲜▪️铁板牛柳配芥末籽成个餐最吸引都系呢块牛扒。因为坐吧枱,铁板就系前面,可以睇住师傅烧🤤香味四溢!脂肪比例平均,肉质软嫩,就算唔蘸酱汁食都好入味▪️马骝仔炒饭炒饭粒粒分明好有镬气,入面仲加左唔少鱿鱼同带子肉,几足料,味道唔会太浓▪️朱古力雪糕窝夫配马卡龙味道正正常常。见到其他枱仲写埋Happy Birthday,摆盘唔错▪️黑松露香草牛油焗杂菌$88黑松露大大啖,用上锡纸焗盘,一打开就闻到好香,仲有虫草花系入面🤩比较特别嘅杂菌▪️白桃浊酒$68酒味唔算太出,比较似白桃果汁,size较的骰▪️苹果梳打$48400蚊个二人铁板烧系香港真系劲少见,质素同环境都唔差,唔怪得平日都坐满,揾日要黎试下lunch

🔅二人餐A$ 398

▪️青苹果蟹籽沙律
味道爽脆清甜,开胃

▪️蟹膏豆腐
小小一口,嫩滑又浓厚

▪️烧鳕鱼干
烧到好薄脆,佐酒一流

▪️清酒煮蚬

▪️铁板牛柳配芥末籽

▪️马骝仔炒饭

▪️朱古力雪糕窝夫配马卡龙

▪️黑松露香草牛油焗杂菌$88

▪️白桃浊酒$68
酒味唔算太出,比较似白桃果汁,size较的骰

▪️苹果梳打$48