我们每星期都会经过一点心。平时多是食外卖,不过今次我妈咁岩在,我带埋两个女,一个3岁,一个岁半,一共4个人。我们很比心机,等了1粒中,终于有位了。交张点心纸比楼面个呀叔。佢即刻话,4个人,每个人要叫双份野食。我答佢,我其中1个系BB, 另1个是小朋友,我食唔哂8份野食的,咁我要3个位算了(咁可只叫6份野食)。之后个呀叔,EE哦哦,又话:其实你地咁,我好难做呀。一阵又投诉逼呀,我地都要交数嫁,唔通有个人入来,食一盅饭就走,咁我地仲得既!?我话:知了知了,我4人坐3个位得了。个呀叔仲碟碟不休....我心谂,第一,我即使是要多个位,我比足个茶位。第二,1个位要叫两份野食。我都话知啦,我4个人,我由原本坐4个位,改为坐3个位,你仲想我点呀?个呀叔EE哦哦好耐,其实佢想我地呢D有小朋友既,不要来。最后,入得既时候,我推住部BB 车。个呀叔好大声叹了口气, 哎~~~我就同佢讲,我会收BB车嫁,佢先ok。我真是想唉呀,带小朋友唔通有罪咩?食物呢,点虾饺冇虾饺。虾春卷是肥猪肉,难食死人了。人依然很多,但冇人情味既店,不来也罢。

我真是想唉呀,带小朋友唔通有罪咩?

食物呢,点虾饺冇虾饺。虾春卷是肥猪肉,难食死人了。

人依然很多,但冇人情味既店,不来也罢。