2022-09-28
_____好味指数:🌟🌟🌟🌟抵食指数:🤑🤑🤑🤑🤑同妈妈嚟食素,因为妈妈系虔诚嘅佛教徒,所以除咗系纯素食仲唔食五辛,咁有要求真系唔多餐厅可以满足到🙌🏻而呢间系油麻地嘅素食自助餐除咗食物种类多总有啱食之外仲系不含五辛!咁就可以放心食啦~入到餐厅可以见到好干净同分好唔区,煎炸嘢、凉菜、熟食同饭面等都有一个area咁就好方便知道边度拎啲咩,仲有沙律吧添,唔多地方有㗎!嘢饮都唔马虎,有罗汉果水同全港首创嘅五色豆浆,真系几好饮同浓厚👍🏻嘢食方面我钟意佢哋嘅煎炸嘢🤤椒盐茶树菇同茄子嘅炸皮劲薄,外脆内软又唔算油腻🍄而凉菜嘅桂花西红柿同川味拉皮都好好食🍅熟食例如蜜椒薯角就有一种系屋企食饭嘅味道🥔对钟意家常菜嘅我嚟讲好啱口味而且用$20 就可以做VIP,每次嚟仲可以按人头换领甜品,一年可以换30份㗎!今次试咗焦糖布丁同炖奶,细细份香甜又唔会腻,啱啱好🍮
_____
好味指数:🌟🌟🌟🌟