2017-04-17 261 浏览
去开西环,seach下有边间多like, 见倒哩间小店几好评就嚟试试。相信系老板嘅男士非常热情招待,落单时可能见我肥仔一名就话加多啲薯菜俾我,其实唔驶惊我唔够饱(𠮶阵仲未叫小食) ,因为主食好大碟!叫咗波子汽水又话帮我哋开惊我哋喷湿自己。好nice好窝心~午餐真系抵到颠,主菜都系几十蚊,小食都系廿几到卅几蚊。最可惜冇烧牛脷,下次会嚟再试~都系𠮶句: 支持小店!!!4个小食:香脆鱿鱼圈 - 炸至外脆内软,唔错;炭烤鸡腿肉串 - 真系几滑,调味够惹味;炭烧凡立贝 - 哩个干咗少少,一般;吉列广岛蚝 - 外脆内creamy。个烧汁好好味~意式香草煎鱼枊配红酒汁 - 鱼枊非常嫩滑,但个汁就冇乜酒味;薯角坚正!香煎羊架配巴黎汁 - 老板问7成熟好唔好,我话生啲佢就建议5成。到上枱闻到有啲膻味惊一惊,点知食落完全冇膻味仲好嫩滑;其实大乡里唔识咩叫巴嚟汁,有啲似唔辣嘅咖哩汁,同羊架都好夹。$78大大份仲有咁嘅质素,赞!

都系𠮶句: 支持小店!!!
4个小食:香脆鱿鱼圈,炭烤鸡腿肉串,炭烧凡立贝,吉列广岛蚝
意式香草煎鱼枊配红酒汁