2022-05-28 138 浏览
今日去开锦田,顺便嚟假日市集行吓。前一晚做足功课睇吓有啲咩好食,最后拣好咗呢间农得。一入去老板娘已经热情招待,主食嘅menu系要问老板娘攞嘅。最后拣咗虾多士,文昌鸡pizza同埋薯饼。因为即叫即制,所以等候时间都几长,大慨等咗半个钟就上咗虾多士啦。虾多士好靓好吸引,一咬落去,哗!面包好脆!调味唔算浓所以更食到虾嘅鲜味。重口味人士觉得可以浓味少少不过呢度卖点系有机健康,所以清淡啲都明白!之后上嘅系文昌鸡pizza,哗!一上吓亲我,超大个呀!两个人好惊食唔哂Pizza系啱啱焗好,食嘅时候要小心热,店家都好细心咁提供手套我地。一咬落去,啲芝士拉丝拉到好长!啲芝士好似唔使钱咁!Pizza用咗番茄酱调味,调味适中,唔会太淡或太浓味。主角文昌鸡好鲜甜!超级想买一只走,$200一只,不过因为之后唔系即刻返屋企,所以下次先。食咗3块pizza,好满足,最后上埋嘅薯饼,有浓浓嘅香草味同芝士味。食哂所有嘢好饱啦,甜品下次再食。老板同老板娘都好好会问客人啲嘢食啱唔啱食,系一间好chill好有人味嘅小店。有机会一定会再嚟!

不过呢度卖点系有机健康,所以清淡啲都明白!

虾多士
文昌鸡pizza